HALVITA, Rețetă Simplă

HALVITA, Rețetă Simplă

Halvita este o rețetă tradițională orientală, care a câștigat popularitate în întreaga lume datorită gustului său delicios și a ingredientelor simple de care ai nevoie pentru a o prepara. În plus, această rețetă este foarte ușor de făcut, fiind potrivită atât pentru cei care au experiență în bucătărie, cât și pentru cei care sunt la început. Așadar, dacă vrei să încerci o prăjitură aromată și delicioasă, te invit să încerci această rețetă simplă de halvita.

Ingrediente necesare:

 • 200g de unt sau margarină
 • 250g de făină de grâu
 • 200g de zahăr
 • 100g de nucă tocată
 • 1 linguriță de esență de vanilie
 • 500ml de lapte

Mod de preparare:

 1. Într-o tigaie, topim untul sau margarina la foc mic, apoi adăugăm făina de grâu și amestecăm continuu până obținem o pastă omogenă și ușor rumenită.
 2. Adăugăm zahărul treptat și amestecăm energic pentru a împiedica formarea cocoloașelor.
 3. Turnăm laptele puțin câte puțin, amestecând încontinuu, până obținem o compoziție cremoasă și fără cocoloașe.
 4. Continuăm să amestecăm la foc mic până când compoziția se îngroașă și capătă o consistență de budincă.
 5. Adăugăm nucile tocate și esența de vanilie și amestecăm bine, apoi luăm tigaia de pe foc și lăsăm compoziția să se răcească.

Concluzie despre rețetă:

Halvita este o prăjitură versatilă, care poate fi servită atât ca desert, cât și ca gustare sau chiar mic dejun. Această rețetă simplă de halvita se prepară rapid și nu necesită ingrediente complicate sau tehnici complexe. Gustul său bogat și aromat, datorat nucilor și esenței de vanilie, va cuceri cu siguranță pe toți cei care o încearcă. Deci, dacă vrei să impresionezi familia sau prietenii cu un desert delicios, încearcă această rețetă de halvita simplă și savurează fiecare lingură!