HALVITA DE CASA, Rețetă Simplă

HALVITA DE CASA, Rețetă Simplă

Introducere

Halvita de Casa este o delicioasă rețetă tradițională, cu origini în Orientul Mijlociu. Această desert dulce și aromat este foarte popular în întreaga lume, datorită gustului său unic și ușor de realizat în propria bucătărie. În acest articol, vă prezentăm o rețetă simplă pentru a prepara Halvita de Casa, folosind doar ingrediente naturale și accesibile.

Ingrediente necesare pentru Halvita de Casa

Pentru a pregăti această delicioasă rețetă, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

 • 200g de tahini (pastă de susan)
 • 200g de zahăr
 • 200g de făină
 • 200g de unt
 • 200ml de apă
 • 1 linguriță de extract de vanilie
 • Coajă rasă de la o lămâie

Mod de preparare al Halvitei de Casa

 1. Într-un vas mare, topiți untul la foc mic și adăugați făina treptat, amestecând continuu, până obțineți o pastă omogenă.
 2. Adăugați tahini și zahărul în vas și amestecați bine până când toate ingredientele sunt bine încorporate.
 3. Într-un alt vas, aduceți apa la punctul de fierbere și apoi turnați-o treptat peste amestecul de tahini, zahăr și făină. Amestecați bine pentru a evita formarea cocoloașelor.
 4. Adăugați coaja de lămâie și extractul de vanilie în amestec și continuați să amestecați până când compoziția devine densă și ușor de modelat.
 5. Turnați compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și nivelează-o cu o spatulă. Lăsați-o să se răcească complet la temperatura camerei.
 6. După ce s-a răcit complet, tăiați halvita în bucăți mici și serviți.

Concluzie despre reteta Halvita de Casa

Halvita de Casa este o rețetă simplă și delicioasă, perfectă pentru a fi savurată alături de cei dragi. Cu puține ingrediente și puțin efort, puteți obține un desert ușor și aromat, care va încânta papilele gustative. Această rețetă poate fi personalizată prin adăugarea de nuci, migdale sau fructe uscate, pentru a obține o textură și un gust mai bogat. Încercați această rețetă acasă și bucurați-vă de un desert tradițional cu gust autentic!