GUVIZI PRAJITI, Rețetă Simplă

GUVIZI PRAJITI, Rețetă Simplă

Ingrediente necesare pentru GUVIZI PRAJITI

Pentru a pregăti această delicioasă rețetă de guvizi prajiți veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

 • 500 de grame de guvizi proaspeți
 • 3 linguri de ulei vegetal
 • Sare și piper, după gust

Mod de preparare a GUVIZI PRAJITI

 1. Înainte de a începe, spălați bine guvizii sub jet de apă rece.
 2. După ce i-ați spălat, curățați-i de coajă și tăiați-i în bucăți mici.
 3. Pregătiți o tigaie adâncă în care să puteți prăji guvizii.
 4. Încingeți uleiul vegetal în tigaie la foc mediu.
 5. Adăugați guvizii tăiați și prăjiți-i timp de aproximativ 10-15 minute, amestecând din când în când, până când aceștia devin aurii și crocanți.

Concluzie despre reteta GUVIZI PRAJITI

Această rețetă simplă de guvizi prajiți este o idee perfectă pentru o gustare rapidă și sănătoasă. Guvizii, cunoscuți și sub numele de năut verde, sunt bogati în proteine și fibre, fiind astfel o opțiune ideală pentru vegetarieni și vegani. Prăjiți în ulei vegetal, aceștia devin crocanți și delicioși, fiind potriviți atât ca garnitură la feluri principale, cât și ca gustare în timpul zilei. Rețeta este simplă și rapidă de preparat, astfel încât puteți bucura de guvizi prajiți în orice moment al zilei. Savurați această gustare hrănitoare și sănătoasă și veți fi încântați de textura crocantă și aroma delicioasă a guvizilor prăjiți.

Informatii suplimentare despre rețeta GUVIZI PRAJITI

 • Guvizii sunt legume bogate în proteine și fibre, fiind astfel recomandați într-o alimentație echilibrată și sănătoasă.
 • Datorită conținutului lor ridicat de fibre, guvizii ajută la menținerea unei digestii sănătoase și la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge.
 • Această rețetă de guvizi prajiți poate fi adaptată în funcție de preferințe, puteți adăuga condimente precum paprika, usturoi sau praf de curry pentru a obține un gust mai intens.
 • Guvizii prajiți pot fi serviți ca atare sau pot fi adăugați într-o salată pentru a aduce un plus de crocant și savoare.
 • Pentru a obține o textură și mai crocantă, guvizii pot fi lăsați la scurs într-o sită după ce au fost prăjiți.

Mod de preparare

 1. Spălați bine guvizii sub jet de apă rece pentru a îndepărta orice impurități.
 2. Curățați-i de coajă și tăiați-i în bucăți mici, dacă doriți să obțineți guvizi mai mici.
 3. Încingeți uleiul vegetal într-o tigaie adâncă la foc mediu.
 4. Adăugați guvizii tăiați în tigaie și prăjiți-i timp de 10-15 minute, amestecând din când în când, până când aceștia devin aurii și crocanți.
 5. Scurgeți guvizii prăjiți pe un șervețel absorbant pentru a îndepărta excesul de ulei.
 6. Presărați sare și piper peste guvizi, după gust.
 7. Serviți guvizii prajiți ca atare sau alături de sosuri de iaurt sau de roșii pentru un plus de savoare.

Așadar, această rețetă simplă de guvizi prajiți este perfectă pentru oricine dorește să își completeze dieta cu o gustare sănătoasă și hrănitoare. Cu o textură crocantă și o aromă delicioasă, guvizii prăjiți pot fi savurați ca atare sau pot fi adăugați în diferite preparate culinare. Rețeta necesită doar câteva ingrediente și puțin timp de preparare, astfel încât puteți încerca această gustare delicioasă oricând doriți. Bucurați-vă de guvizii prajiți și savurați fiecare moment al acestei experiențe culinare!