Reteta pentru gogosi cu branza este urmatoarea:

Ingrediente:

  • 500g faina
  • 1 ou
  • 2 linguri de zahar
  • 1 lingura de drojdie proaspata
  • 1/2 lingurita de sare
  • 250ml lapte caldut
  • 100g branza rasa
  • Ulei pentru prajit

Instructiuni:

  1. Incepe prin a amesteca drojdia, o lingura de zahar si putin lapte caldut intr-un bol mic si lasa sa stea timp de 10 minute, pana cand drojdia incepe sa se activeze si sa formeze bule.
  2. Intr-un bol mai mare, amesteca faina, cele 2 linguri ramase de zahar, sarea si oul. Adauga drojdia activata si laptele caldut si amesteca pana cand obtii o compozitie omogena. Adauga branza rasa si amesteca din nou.
  3. Acopera bolul cu un prosop si lasa sa creasca timp de 30-40 de minute, sau pana cand compozitia isi dubleaza volumul.
  4. Incinge uleiul intr-o tigaie sau oala pentru prajit. Formeaza gogosi din compozitie cu ajutorul unei linguri sau a unei lingurite pentru prajit si prajeste-le pe ambele parti, pana cand sunt aurii si crocante.
  5. Scoate gogosile din ulei si lasa-le sa se scurga pe hartie absorbanta.
  6. Se pot servi calde sau reci, pot fi pudrate cu zahar pudra sau servite cu dulceata sau gem.

Gogosile cu branza sunt o delicioasa si savuroasa delicatesa, perfecta pentru micul dejun sau orice alt moment al zilei. Sunt foarte populare in Romania si in alte tari din Europa de Est. Acestea sunt foarte versatil si poate fi personalizat dupa gustul fiecaruia, prin adaugarea de diferite ingrediente, cum ar fi fructe, ierburi aromatice sau dulceata.

Ingredientul cheie in aceasta reteta este branza rasa, care adauga un plus de savoare si textura moale si cremoasa la gogosi. Poti folosi orice tip de branza doriti, cum ar fi branza de vaci, branza de oaie sau branza de capra. In plus, acestea pot fi inlocuite cu branza cheddar sau branza dulce, pentru un plus de dulceata.

Reteta este foarte simpla si usor de preparat. In primul rand, se amesteca drojdia, zaharul si laptele caldut intr-un bol si se lasa sa stea timp de 10 minute, pana cand drojdia incepe sa se activeze. Apoi, se amesteca faina, sarea, oul si drojdia activata intr-un bol mai mare si se adauga branza rasa. Compozitia se amesteca bine, se acopera cu un prosop si se lasa sa creasca timp de 30-40 de minute.

Dupa ce compozitia a crescut, se formeaza gogosile cu ajutorul unei linguri sau a unei lingurite pentru prajit si se prajesc in ulei incins. Gogosile sunt gata cand sunt aurii si crocante. Se scot din ulei si se lasa sa se scurga pe hartie absorbanta.

In plus, acestea pot fi personalizate si prin adaugarea de diferite ingrediente, cum ar fi fructe, ierburi aromatice sau dulceata. De exemplu, puteti adauga afine sau mure in compozitie pentru un plus de aroma si culoare sau puteti adauga scortisoara, vanilie sau nuca de cocos pentru a adauga o aroma delicioasa.

Gogosile cu branza sunt o delicatesa perfecta pentru micul dejun sau ca gustare de dupa-amiaza, sau chiar servite ca desert. Se pot servi calde sau reci si se pot pudra cu zahar pudra sau servi cu dulceata sau gem. Gogosile cu branza sunt delicioase si satioase si sunt sigur ca va vor face sa va simtiti bine.

Poftă bună!

Va multumim pentru vizionarea postarii [page_title]

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*