GOGOSI CA LA GOGOSERIE, Rețetă Simplă

GOGOȘI CA LA GOGOȘERIE, Rețetă Simplă

Introducere

Astăzi vă voi prezenta o rețetă simplă și delicioasă de gogoși ca la gogoșerie. Gogoșile sunt desertul perfect pentru o zi în care vă doriți o mică răsfățare dulce. Această rețetă vă va permite să preparați gogoșile acasă, astfel încât să vă bucurați de prospețimea și aroma lor de fiecare dată. Gogoșile ca la gogoșerie sunt celebre pentru aspectul lor pufos și gustul lor desăvârșit. Așa că, haideți să vedem de ce aveți nevoie pentru a le prepara!

Ingrediente necesare pentru gogoși ca la gogoșerie

 • 500 grame de făină
 • 7 grame de drojdie proaspătă
 • 250 ml de lapte cald
 • 50 grame de zahăr
 • 2 ouă
 • 50 grame de unt topit
 • o linguriță de coajă de lămâie rasă
 • un praf de sare
 • ulei pentru prăjit

Mod de preparare: rețeta simplă de gogoși

 1. Într-un bol mare, amestecați drojdia cu laptele călduț și o linguriță de zahăr. Lăsați amestecul să stea timp de 10 minute, până când drojdia se activează și începe să facă spumă.

 2. Adăugați în bol făina, zahărul rămas, ouăle, untul topit, coaja de lămâie și sarea. Amestecați toate ingredientele până obțineți un aluat omogen și nelipicios.

 3. Acoperiți bolul cu un prosop curat și lăsați aluatul să dospească timp de aproximativ o oră, într-un loc cald, până când își dublează volumul.

 4. Încingeți uleiul într-o tigaie adâncă. Cu ajutorul unei linguri, scoateți bucăți de aluat și formați gogoșile. Prăjiți gogoșile în uleiul fierbinte până se rumenesc frumos pe ambele părți.

 5. Scurgeți gogoșile pe un șervețel de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei. Pudrați-le cu zahăr sau glazură de ciocolată și serviți-le calde.

Concluzie despre rețeta de gogoși ca la gogoșerie

Această rețetă simplă de gogoși ca la gogoșerie vă va ajuta să obțineți niște gogoși pufoase și delicioase în doar câteva pași simpli. Secretul reușitei constă în lasarea aluatului să dospească suficient și în prăjirea la temperatura potrivită. Gogoșile proaspete și pufoase vor fi apreciate de întreaga familie și vor fi perfecte pentru micul dejun sau pentru o gustare dulce. Așa că nu mai stați pe gânduri și încercați această rețetă de gogoși ca la gogoșerie. Sunt sigur că veți fi impresionați de rezultat!