Ingrediente:

 • 1 kg ghebe
 • 1 litru de apă
 • 1 lingură de sare
 • 3 linguri de oțet sau zeamă de lămâie
 • 1 lingură de zahăr
 • 1 cățel de usturoi, zdrobit
 • 1 ardei iute sau 1 linguriță de boia dulce de ardei
 • 4-5 frunze de dafin
 • 4-5 boabe de piper negru
 • 2-3 frunze de țelină sau 1 linguriță de foi de țelină uscată

Instrucțiuni:

 1. Spălați ghebele și tăiați-le în jumătăți sau sferturi, în funcție de preferință.
 2. Puneți apa într-o oală mare și adăugați sarea, oțetul sau zeama de lămâie, zahărul, usturoiul zdrobit, ardeiul iute sau boia dulce de ardei, frunzele de dafin, boabele de piper negru și frunzele de țelină sau foile de țelină uscată.
 3. Fierbeți acest amestec pentru aproximativ 10 minute, până când sarea, zahărul și condimentele s-au dizolvat complet.
 4. Adăugați ghebele la acest amestec și fierbeți încă 10-15 minute, până când ghebele sunt moi.
 5. Scoateți ghebele și puneți-le într-un borcan curat, sterilizat sau o sticlă, apoi turnați amestecul de murături peste ele.
 6. Acoperiți borcanul sau sticla cu un capac și păstrați-le la rece, în frigider, pentru cel puțin 2-3 zile, astfel încât ghebele să se înmoaie și să se înțeleagă cu aroma condimentelor.
 7. Serviți ghebele murate ca garnitură sau ca aperitiv.

Ghebele murate sunt o delicioasă gustare sau aperitiv, ușor de preparat și ideal pentru a fi păstrate în frigider pentru perioade mai lungi de timp. Acestea sunt preparate prin fierberea ghebelor într-un amestec de apă, sare, oțet sau zeamă de lămâie, zahăr, usturoi, ardei iute sau boia dulce de ardei, frunze de dafin, boabe de piper negru și frunze de țelină sau foi de țelină uscată. După fierbere, ghebele sunt transferate într-un borcan sau sticlă și acoperite cu acest amestec de murături, pentru a se înmoaie și a se îmbiba cu aroma condimentelor.

Ghebele murate pot fi servite ca garnitură sau ca aperitiv, fiind o opțiune sănătoasă și ușor de pregătit pentru orice masă sau eveniment. De asemenea, acestea pot fi adăugate la salate sau chiar folosite pentru a prepara o mâncare ușoară și sănătoasă.

Datorită faptului că sunt ușor de păstrat în frigider, ghebele murate sunt o alegere ideală pentru perioadele în care nu aveți timp să gătiți sau când doriți să aveți întotdeauna la dispoziție o gustare ușoară și sănătoasă. De asemenea, acestea pot fi ușor transportate la picnic sau în excursii, astfel încât să puteți mânca întotdeauna sănătos, indiferent unde vă aflați.

În concluzie, ghebele murate sunt o opțiune excelentă pentru cei care doresc să mănânce sănătos și ușor, fără a fi nevoie să investească mult timp în prepararea mâncării. Acestea sunt ușor de preparat, ușor de păstrat și pot fi servite ca aperitiv sau ca garnitură, fiind o alegere perfectă pentru orice masă sau eveniment.

Ghebele murate sunt o alegere perfectă pentru oamenii care urmează o dietă sănătoasă, deoarece conțin puține calorii și multe nutrienți esențiali. De exemplu, ghebele sunt bogate în vitamina C, care ajută la întărirea sistemului imunitar și la îmbunătățirea stării de sănătate a pielii. De asemenea, acestea conțin fibre, care ajută la menținerea unui tranzit intestinal sănătos și la prevenirea constipației.

Ghebele murate sunt, de asemenea, o alegere excelentă pentru persoanele care încearcă să scadă în greutate, deoarece acestea sunt sățioase și încetinesc digestia, ceea ce poate ajuta la prevenirea consumului excesiv de alimente. De asemenea, acestea pot fi ușor adăugate la o dietă echilibrată și variabilă, astfel încât să puteți mânca sănătos și să vă bucurați de o alimentație diversă și echilibrată.

În plus, ghebele murate sunt ușor de personalizat, astfel încât să puteți adăuga sau să înlocuiți condimentele și ingredientele în funcție de preferințele dvs. personale. De exemplu, puteți adăuga mai multe frunze de dafin sau boabe de piper negru pentru a obține o aromă mai puternică, sau puteți utiliza oțet balsamic în loc de oțet obișnuit pentru a adăuga o notă suplimentară de dulceață.

În concluzie, ghebele murate sunt o alegere excelentă pentru cei care doresc să mănânce sănătos, să își mențină o greutate sănătoasă și să se bucure de o alimentație diversă și echilibrată. Acestea sunt ușor de preparat, personalizabile și pot fi păstrate pentru perioade mai lung

Poftă bună!

Va multumim pentru vizionarea postarii [page_title]