GEM DE MERE CU COAJA, Rețetă Simplă

GEM DE MERE CU COAJA, Rețetă Simplă

Introducere: Gemul de mere cu coajă este o rețetă simplă și delicioasă, care îți permite să profiți la maximum de dulceața și aroma merelor. Prin păstrarea cojii, gemul capătă o textură plăcută, iar prezența cojii adaugă și un plus de fibre în preparat. Această rețetă este perfectă pentru a valorifica merele de sezon și pentru a te bucura de gustul dulce-acrișor specific acestora.

Ingrediente necesare pentru GEM DE MERE CU COAJA

  • 1 kg mere (preferabil de tipul Golden Delicious sau Granny Smith)
  • 500 g zahăr
  • 1 lămâie (sucul și coaja rasă)
  • 1 baton scorțișoară

Pentru a prepara gemul de mere cu coajă, vei avea nevoie de mere proaspete și suculente. Poți alege variantele Golden Delicious sau Granny Smith, în funcție de preferințe. De asemenea, vei avea nevoie de zahăr pentru a adăuga dulceață preparatului. Pentru a accentua aroma și a da o notă proaspătă, vei folosi și zeama și coaja rasă de la o lămâie. În plus, pentru a intensifica gustul, poți adăuga un baton de scorțișoară.

Mod de preparare pentru GEM DE MERE CU COAJA

  1. Spală merele foarte bine, apoi taie-le în sferturi și îndepărtează cotorul și semințele. Nu este necesar să cureți coaja.
  2. Pune merele într-un vas mare și adaugă zahărul, sucul de lămâie și coaja rasă, precum și batonul de scorțișoară.
  3. Lasă vasul la foc mediu și lasă merele să fiarbă timp de aproximativ 2 ore, până când acestea se înmoaie și se desfac ușor.
  4. Cu ajutorul unui blender sau al unui mixer vertical, pasează merele fierte până obții o pastă fină și omogenă.
  5. Pune pasta de mere în borcanele curate și uscate și închide-le ermetic. Sterilizează borcanele într-o oală cu apă fierbinte timp de 15 minute. Lasă-le apoi la răcit complet, iar gemul de mere cu coajă este gata de servit.

Concluzie: O rețetă simplă și delicioasă de gem de mere cu coajă, perfectă pentru a te bucura de aroma și gustul dulce-acrișor al merelor.

Gemul de mere cu coajă este o rețetă simplă și accesibilă, care te va surprinde prin gustul său autentic și plăcut. Păstrarea cojii conferă gemului o textură aparte și adaugă puțină crocanță preparatului. Aroma intensă a merelor se va regăsi în fiecare linguriță de gem, iar gustul dulce-acrișor va fi pe placul tuturor. Poți savura gemul de mere cu coajă pe pâine prăjită, în combinație cu brânzeturi, sau pur și simplu ca atare. În plus, poți împacheta gemul în borcane frumos decorate și să îl oferi cadou celor dragi. Indiferent de felul în care îl vei consuma, gemul de mere cu coajă îți va aduce satisfacție și o mică bucurie dulce în fiecare zi.