Ingrediente:

 • 400g făină
 • 200 ml apă caldă
 • 4 ouă
 • 2 linguri zahăr
 • 1 linguriță sare
 • 500g prune fără sâmburi
 • 2 linguri făină
 • 1 linguriță scorțișoară

Mod de preparare:

 1. Se amestecă făina cu sarea și zahărul într-un vas mare.
 2. Se adaugă apa caldă și ouăle și se amestecă bine până se obține o compoziție omogenă.
 3. Se adaugă prunele curățate și fără sâmburi în compoziție și se amestecă bine.
 4. Se formează galuste din compoziție cu ajutorul unei lingurițe și se pun într-o oală cu apă clocotită.
 5. Se fierb galustele timp de aproximativ 15-20 de minute, sau până când se ridica la suprafață și se ţin acolo.
 6. Într-o tigaie se amestecă 2 linguri de făină cu 1 linguriță de scorțișoară și se prăjește până se obține o culoare aurie.
 7. Se scot galustele din oală și se servesc cu praful de scorțișoară și făină prăjită deasupra.

Galustele cu prune sunt un desert traditional românesc, care se poate prepara ușor și rapid. Acestea sunt formate dintr-o compoziție grosieră, care se fierbe în apă clocotită, astfel încât să se formeze niște bucăți moi și pufoase.

Ingredientele necesare pentru prepararea acestei rețete sunt ușor de găsit, iar procesul de gătit nu necesită multe abilități culinare sau echipamente speciale.

Pentru a prepara galuste cu prune, începeți prin amestecarea făinii cu sarea și zahărul într-un vas mare. Apoi, adăugați apa caldă și ouăle, amestecând bine până se obține o compoziție omogenă. Prunele curățate și fără sâmburi se adaugă în compoziție și se amestecă bine.

Din această compoziție, se formează galuste cu ajutorul unei lingurițe, care se pun apoi într-o oală cu apă clocotită. Se fierb galustele timp de aproximativ 15-20 de minute, sau până când se ridica la suprafață și se ţin acolo.

Pentru a adăuga un plus de savoare și aroma, se poate prepara un strat de scorțișoară și făină prăjită. Se amestecă 2 linguri de făină cu 1 linguriță de scorțișoară într-o tigaie și se prăjește până se obține o culoare aurie. Acest strat se adaugă deasupra galustelor fierte, înainte de a fi servite.

Galustele cu prune sunt perfecte pentru un desert rapid și ușor, fiind o alegere potrivită pentru mesele de familie sau pentru o zi de duminică. Acestea pot fi servite calde sau reci, în funcție de preferințe, și pot fi accompaniate cu o lingură de smântână sau cu o băutură caldă.

De asemenea, acest desert poate fi personalizat prin adăugarea altor fructe sau a altor condimente, cum ar fi vanilia sau scorțișoara. Acest lucru poate face ca rețeta să devină mai diversă și să ofere mai multe opțiuni pentru a satisface gusturile variate ale tuturor.

În concluzie, galustele cu prune sunt o alegere minunată pentru un desert rapid și gustos, care poate fi preparat cu ușurință și cu ingrediente accesibile. Acestea vor fi apreciate de toți membrii familiei și vor fi adorate pentru aroma și textura lor delicioasă.

Poftă bună!

Va multumim pentru vizionarea postarii [page_title]