Ingrediente:

  • 1 gaina intreaga
  • 1 ceapa, taiata marunt
  • 2 catei de usturoi, zdrobiti
  • 1 morcov, taiat marunt
  • 1/2 telina, taiata marunt
  • 1/2 ardei gras, taiat marunt
  • 1/2 cana orez
  • 1/4 cana mazare congelata
  • 1/4 cana fasole verde congelata
  • 1/4 cana masline negre, faramitate
  • 1/4 cana ulei
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare:

  1. Preincalziti cuptorul la 180 grade C.
  2. Incingeti uleiul intr-o tigaie mare si adaugati ceapa, usturoiul, morcovul, telina si ardeiul gras. Sotati pana cand legumele sunt moi.
  3. Adaugati orezul, mazarea si fasolea verde si amestecati bine.
  4. Umpleti gaina cu amestecul de legume si orez si legati-o cu ata de bucatar pentru a tine umplutura inauntru.
  5. Asezati gaina in tava de copt si condimentati-o cu sare si piper dupa gust.
  6. Puneti tava in cuptor si coaceti gaina timp de 2-2.5 ore sau pana cand este bine coptă.
  7. Lasati-o sa se odihneasca timp de 10-15 minute inainte de a taia si servi.

In plus fata de ingredientele de mai sus, puteti adauga si alte legume sau condimente pentru a va personaliza reteta si a o face mai savuroasa. De exemplu, puteti adauga si cateva frunze de busuioc sau patrunjel proaspat, sau puteti folosi ierburi aromatice precum cimbru sau rozmarin pentru a da mai mult gust si aroma carnii.

Inainte de a incepe sa pregatiti gaina, este important sa o curatati bine si sa o spalati cu apa calduta. Asigurati-va ca ati indepartat tot organele interne si toate tendoanele, pentru a va asigura ca carnea va fi frageda si delicioasa.

Dupa ce ati pregatit si umplut gaina, este important sa o tineti in cuptor cat mai mult timp posibil, pentru a se coace in mod uniform si pentru a se asigura ca carnea este bine gatita. Este recomandat sa o lasati sa stea in cuptor cel putin 2 ore, dar daca este nevoie, puteti sa o lasati sa stea mai mult, in functie de marimea si greutatea gainii.

In timp ce gaina este in cuptor, puteti pregati si garnitura sau chiar sa pregatiti si alte elemente pentru masa. De exemplu, puteti face o salata verde sau un sos pentru a servi alaturi de gaina. De asemenea, puteti pregati si orez sau cartofi pentru a servi ca garnitura.

Dupa ce gaina este gata, este important sa o lasati sa se odihneasca timp de 10-15 minute inainte de a taia si servi. Acest lucru va permite carnea sa se relaxeze si sa se umple de sucurile proprii, ceea ce va face carnea mai frageda si mai delicioasa.

In sfarsit, cand gaina este gata si a fost lasata sa se odihneasca, puteti taia si servi. Puteti taia gaina in bucati si servi cu garnitura si sosul alaturi. Aceasta reteta este perfecta pentru o masa de familie sau pentru ocazii speciale, si va fi sigur o hit pentru toti cei care o vor incerca.

In concluzie, reteta de gaina umpluta la cuptor este o reteta delicioasa si versatila, care poate fi adaptata in functie de preferintele si nevoile fiecaruia. Este important sa se respecte timpii si temperaturile de coacere pentru a obtine o carne frageda si delicioasa, si sa se adauge condimente si legume pentru a da mai mult gust si aroma carnii.

Poftă bună!

Va multumim pentru vizionarea postarii [page_title]

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*