Reteta friptura inabusita este una dintre cele mai populare si delicioase metode de a prepara carnea de vita.

Ingrediente:

  • 1 kg carne de vita (pulpa sau muschiulet)
  • 2 cepe mari, tocate
  • 4 catei de usturoi, tocati
  • 2 linguri ulei
  • sare si piper dupa gust
  • 2 linguri faina
  • 1 cana supa de vita sau apa
  • 1 lingura otet sau zeama de lamaie
  • 2 linguri unt

Instructiuni:

  1. Incingeti uleiul intr-o tigaie sau oala mare si adaugati carnea de vita, taiata in bucati mari. Prajiti carnea de ambele parti, pana devine aurie si se face crocanta.
  2. Inlaturati carnea din tigaie si adaugati ceapa si usturoiul, prajind pana devin moi. Adaugati faina si amestecati bine pentru a obtine o pasta.
  3. Adaugati supa sau apa, otetul sau zeama de lamaie si sare si piper dupa gust. Adaugati carnea inapoi in tigaie si amestecati bine. Acoperiti si lasati sa fiarba la foc mic timp de 1-2 ore, sau pana cand carnea devine moale si delicioasa.
  4. Inainte de a servi, adaugati untul si amestecati bine.

Se poate servi cu piure de cartofi sau orez si o salata verde.

Friptura inabusita este o reteta traditionala care se prepara cu carne de vita si o serie de legume si condimente, care se fierb la foc mic pentru o perioada lunga de timp. Aceasta reteta este perfecta pentru carnea de vita mai tare, cum ar fi pulpa sau muschiuletul, deoarece fierberea lenta si aburirea ajuta la inmuierea carnii si la dezvoltarea unui gust delicios si savuros.

Ingredientele de baza pentru aceasta reteta sunt carnea de vita, ceapa, usturoiul, faina, supa sau apa, otet sau zeama de lamaie si sare si piper dupa gust. Uleiul este utilizat pentru prajirea carnii si pentru a adauga un plus de savoare. Optional se poate adauga si cateva legume cum ar fi morcovii sau telina pentru a adauga mai multe vitamine si minerale.

Pentru a prepara aceasta reteta, incepeti prin a incinge uleiul intr-o tigaie sau oala mare si a adauga carnea de vita, taiata in bucati mari. Prajiti carnea de ambele parti, pana devine aurie si se face crocanta. Inlaturati carnea din tigaie si adaugati ceapa si usturoiul, prajind pana devin moi. Adaugati faina si amestecati bine pentru a obtine o pasta. Adaugati supa sau apa, otetul sau zeama de lamaie si sare si piper dupa gust si adaugati carnea inapoi in tigaie, amestecand bine. Acoperiti si lasati sa fiarba la foc mic timp de 1-2 ore, sau pana cand carnea devine moale si delicioasa.

Inainte de a servi, adaugati untul si amestecati bine pentru a adauga o textura mai cremoasa si mai fina. Friptura inabusita poate fi servita cu piure de cartofi sau orez si o salata verde, sau alte garnituri dupa preferinte.

Reteta fripturii inabusite poate fi adaptata in functie de preferinte, cum ar fi utilizarea diferitelor tipuri de carne sau adaugarea diferitelor legume si condimente. Este o reteta versatila si delicioasa, perfecta pentru mesele de familie sau pentru ocazii speciale.

Reteta fripturii inabusite poate fi pregatita cu usurinta acasa si poate fi modificata in functie de preferinte. Este o reteta traditionala, perfecta pentru mesele de familie sau pentru ocazii speciale. Fierberea lenta si aburirea ajuta la inmuierea carnii si la dezvoltarea unui gust delicios si savuros. Se poate servi cu piure de cartofi sau orez si o salata verde sau alte garnituri dupa preferinte.

Poftă bună!
Va multumim pentru vizionarea postarii [page_title]

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*