Ingrediente:

  • 1 kg de friptura de miel
  • sare si piper dupa gust
  • 2 catei de usturoi, zdrobiti
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 3 linguri de usturoi pudra
  • 2 linguri de boia dulce de ardei
  • 1 lingura de boia iute (optional)

Mod de preparare:

  1. Incingeti cuptorul la 180 de grade Celsius.
  2. Asezonati friptura cu sare, piper, usturoi zdrobit si ulei de masline.
  3. Amestecati usturoiul pudra, boia dulce de ardei si boia iute intr-un bol si frecati amestecul pe friptura.
  4. Puneti friptura intr-o tava si bagati-o in cuptor pentru aproximativ 1 ora si 15 minute, sau pana cand atinge o temperatura interna de 63 grade Celsius.
  5. Luati tava din cuptor si acoperiti-o cu folie de aluminiu, apoi lasati-o sa se odihneasca timp de 10-15 minute.
  6. Taieti friptura si serviti-o calda, accompaniat de garnitura preferata.

Friptura de miel este una dintre cele mai savuroase si delicioase preparate din carne de miel, si poate fi pregatita in mai multe feluri. In aceasta reteta, vom folosi o metoda simpla si traditionala, care implica marinarea carnii si prajirea ei pe gratar sau in tigaie.

Ingredientele necesare pentru aceasta reteta sunt: 1 kg de carne de miel (spate sau pulpa), sare si piper dupa gust, ulei de masline, 2 catei de usturoi, zdrobiti, 1 lingura de boia dulce, 1 lingura de mustar, 1/2 lingura de cimbru uscat, 1/4 lingura de oregano uscat si 1/4 lingura de rozmarin uscat.

Inainte de a incepe pregatirea fripturii, este important sa alegem carnea de calitate, de preferat de la un vanzator de incredere sau de la un abator local. Carnea de miel trebuie sa fie proaspata si sa aiba o textura ferma. Este recomandat sa se evite carnea prea grasa, deoarece aceasta poate face friptura mai putin gustoasa si mai greu de digerat.

Pasul 1: Curatarea si condimentarea carnii. Inainte de a incepe marinarea carnii, este important sa o curatam de grasimea in exces si sa o condimentam cu sare si piper. Puteti folosi orice cantitate de sare si piper doriti, in functie de gustul dumneavoastra.

Pasul 2: Marinarea carnii. In acest pas, vom amesteca usturoiul, boiaua, mustarul, cimbrul, oregano si rozmarin intr-un bol si vom freca bine acest amestec peste carne. Apoi, vom acoperi carnea cu folie alimentara si vom lasa-o sa stea in marinada cel putin 2 ore, sau chiar peste noapte, pentru a se asigura ca se va impregnate cu toate aromele si gusturile.

Pasul 3: Prajirea carnii. Dupa ce carnea a stat suficient timp in marinada, este timpul sa o prajim. Incingeti uleiul intr-o tigaie sau gratar si prajiti carnea pe ambele parti pana devine aurie si este gatita la interior. Timpul de gatire poate varia in functie de grosimea carnii, dar este de obicei de aproximativ 15-20 de minute pe fiecare parte.

Pasul 4: Odihnirea carnii. Dupa ce carnea este prajita, este important sa o lasati sa se odihneasca timp de 10-15 minute, acoperita cu folie, inainte de a o taia si servi.

se odihneasca si sa se redistribuie sucurile, astfel incat sa fie mai frageda si mai gustoasa atunci cand o taiati.

In final, puteti servi friptura de miel cu o varietate de garnituri, cum ar fi cartofi prajiti sau o salata verde. De asemenea, puteti adauga sau condimenta cu sosuri precum sos de vin rosu sau sos de ierburi pentru a adauga un plus de savoare. Friptura de miel este o alegere excelenta pentru o cina speciala sau o ocazie festiva si va va impresiona cu siguranta invitatii.

Poftă bună!
Va multumim pentru vizionarea postarii [page_title]

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*