FILE DE PANGASIUS, Rețetă Simplă

FILE DE PANGASIUS, Rețetă Simplă

Ingrediente necesare pentru FILE DE PANGASIUS, Rețetă Simplă

 • 4 fileuri de pangasius
 • Sare și piper, după gust
 • 2 linguri ulei de măsline
 • Sucul de la o lămâie
 • 2 căței de usturoi, tocați fin
 • 1 lingură de patrunjel proaspăt tocat

Mod de preparare: FILE DE PANGASIUS, Rețetă Simplă

 1. Se începe cu pregătirea fileurilor de pangasius. Se spală bine sub jet de apă rece și se tamponează cu un prosop de hârtie pentru a îndepărta excesul de umiditate.
 2. Se condimentează fileurile de pangasius cu sare și piper, după gust. Se lasă să se odihnească timp de 10-15 minute pentru a se aseza aromele.
 3. Într-o tigaie mare, se încinge uleiul de măsline la foc mediu. Se adaugă fileurile de pangasius și se prăjesc pe ambele părți până devin aurii și se rumenesc ușor. Acest proces durează aproximativ 4-5 minute pe fiecare parte.
 4. Se adaugă sucul de lămâie și usturoiul tocat în tigaie și se amestecă ușor pentru a combina aromele. Se mai lasă pe foc timp de 1-2 minute pentru a se îmbina gusturile.
 5. Se transferă fileurile de pangasius pe un platou sau farfurii individuale. Se presară deasupra patrunjelul tocat și se servesc calde, alături de o garnitură preferată.

Instrucțiuni pentru a pregăti deliciosul FILE DE PANGASIUS

Pentru a pregăti această rețetă simplă de file de pangasius, începeți prin curățarea și pregătirea fileurilor de pește. Asigurați-vă că le spălați bine sub jet de apă rece și le ștergeți bine pentru a îndepărta excesul de umiditate. Această etapă este importantă pentru a obține o textură fragedă și o crustă crocantă pe fileurile de pangasius.

Urmează să condimentați fileurile de pangasius cu sare și piper, după gust. Așezați-le într-un vas și lăsați-le să se odihnească timp de aproximativ 10-15 minute pentru a permite aromelor să se așeze.

Încingeți uleiul de măsline într-o tigaie mare la foc mediu și adăugați fileurile de pangasius. Prăjiți-le pe ambele părți până devin aurii și se rumenesc ușor. Acest proces ar trebui să dureze aproximativ 4-5 minute pe fiecare parte, asigurându-vă că fileurile sunt fragede și suculente la interior.

Adăugați sucul de lămâie și usturoiul tocat în tigaie și amestecați ușor pentru a combina aromele. Lăsați-le să mai stea pe foc timp de 1-2 minute pentru a se îmbina gusturile, apoi transferați fileurile de pangasius pe un platou sau pe farfurii individuale.

Presărați patrunjelul tocat deasupra fileurilor de pangasius și serviți-le calde, alături de o garnitură preferată, cum ar fi legume la grătar sau un simplu piure de cartofi. Această rețetă simplă de file de pangasius este perfectă pentru cineva care dorește să savureze un preparat sănătos și delicios într-un timp scurt. Bon appétit!