FIDEA CU LAPTE, Rețetă Simplă

FIDEA CU LAPTE, Rețetă Simplă

Introducere

Astăzi vă prezint o rețetă delicioasă și ușor de preparat, Fidea cu lapte. Această rețetă simplă este perfectă pentru micul dejun sau pentru o gustare sănătoasă în timpul zilei. Fidea cu lapte este un desert tradițional din bucătăria românească, iubit de toți. Are o textură cremoasă și un gust dulce, fiind adorat de copii și adulți deopotrivă. Iată de ce aveți nevoie pentru a pregăti această rețetă delicioasă!

Ingrediente necesare pentru FIDEA CU LAPTE, Rețetă Simplă

Pentru a pregăti Fidea cu lapte, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • 200 g fidea
  • 1 litru de lapte
  • 100 g zahăr
  • Esență de vanilie (opțional)
  • Scorțișoară (pentru decor)

Mod de preparare pentru FIDEA CU LAPTE, Rețetă Simplă

  1. Începeți prin adăugarea laptelui într-un vas și încălzirea acestuia pe foc mediu.

  2. Când laptele începe să fiarbă, adăugați fideaua și amestecați continuu pentru a evita formarea cocoloașelor.

  3. Lăsați fidea să fiarbă în lapte timp de aproximativ 10-15 minute sau până când devine moale și cremoasă, amintind de orezul cu lapte.

  4. Adăugați zahărul și esența de vanilie (dacă doriți) și continuați să amestecați până când zahărul este complet dizolvat.

  5. După ce fidea cu lapte este gata, o puteți servi fierbinte sau rece, după preferință. Decorati cu puțină scorțișoară pentru un plus de aromă și aspect.

Concluzie despre reteta FIDEA CU LAPTE, Rețetă Simplă

Fidea cu lapte este o rețetă simplă și rapidă de preparat, dar extrem de gustoasă. Aceasta este o alternativă perfectă la clasicul orez cu lapte și poate fi savurată în orice moment al zilei. Textura cremoasă a fidelei în combinație cu dulceața laptelui și aromele de vanilie și scorțișoară fac din acest desert o adevărată delicatesă. Fiind o rețetă versatilă, puteți adăuga și alte ingrediente precum fructe proaspete sau uscate pentru a-i da un plus de savoare. Indiferent de modul în care alegeți să o serviți, fidea cu lapte va fi întotdeauna o opțiune delicioasă și satisfăcătoare pentru toată familia.