Ingrediente:

 • 2 cani de frunze de pătrunjel proaspăt
 • 1 cană de frunze de frisée
 • 2-3 fire de usturoi
 • 1/2 ceapă roșie
 • 1 linguriță de mărar proaspăt
 • 1 lingură de otet balsamic
 • 1/2 linguriță de sare
 • 1/4 linguriță de piper negru
 • 1/2 cană de ulei de măsline

Mod de preparare:

 1. Se toacă usturoiul, ceapa roșie, mărarul, sarea și piperul.
 2. Se adaugă frunzele de pătrunjel și frisée într-un blender sau robot de bucătărie.
 3. Se adaugă usturoiul, ceapa, mărarul, otetul balsamic, sarea și piperul tocate.
 4. Se adaugă uleiul de măsline încet, în timp ce blenderul sau robotul de bucătărie funcționează la viteză medie.
 5. Se amestecă până când sosul devine neted și uniform.
 6. Se poate servi imediat sau se poate păstra în frigider pentru mai târziu.

Sosul verde de primăvară este un sos ușor, proaspăt și versatil, perfect pentru mesele de primăvară. Acesta este un sos pe bază de verdeață și ulei de măsline, cu un gust delicat și o textură cremoasă. Se poate folosi ca dressing pentru salate, ca sos pentru paste sau carne, sau ca dip pentru legume.

Ingredientele de bază pentru acest sos sunt frunzele de pătrunjel proaspăt, frunze de frisée și usturoi. Acestea sunt amestecate cu o linguriță de mărar proaspăt, o lingură de otet balsamic și o jumătate de ceapă roșie tocată mărunt.

Sosul verde de primăvară se prepară foarte ușor prin adăugarea tuturor ingredientelor într-un blender sau un robot de bucătărie și amestecarea lor până când devine neted. Este important să adăugați uleiul de măsline încet, în timp ce aparatul funcționează, pentru a obține o textură cremoasă.

Sosul verde de primăvară poate fi personalizat în funcție de preferințe și disponibilitate. De exemplu, puteți adăuga mai mult pătrunjel sau frisée pentru a obține un sos mai verde sau mai puțin otet balsamic pentru un gust mai puțin acru. De asemenea, puteți adăuga sau elimina usturoiul în funcție de preferințele personale.

Acest sos poate fi păstrat în frigider pentru câteva zile și poate fi folosit ca sos pentru mai multe mese. Este un sos sănătos, ușor și versatil, care aduce un plus de savoare și prospețime la orice masă. Încercați această rețetă și bucurați-vă de un sos verde proaspăt și sănătos de primăvară!

Va multumim pentru vizionarea postarii [page_title]