ECLERE CU CREMA DE VANILIE, Rețetă Simplă

ECLERE CU CREMA DE VANILIE, Rețetă Simplă

Introducere:

Astăzi vă propun să încercați o rețetă clasică și delicioasă: eclere cu cremă de vanilie. Aceste mici deserturi delicate și pufoase sunt adevărate delicii pentru papilele gustative. Cu un exterior crocant și un umplut cu cremă fină de vanilie, eclerele sunt alegerea perfectă pentru o cină elegantă sau un eveniment special. Rețeta este simplă și nu necesită multe ingrediente, așa că nu ezitați să o încercați!

Ingrediente necesare

Pentru aluatul eclerelor avem nevoie de:

 • 125g făină
 • 100g unt
 • 4 ouă
 • 250ml apă
 • Un praf de sare

Pentru crema de vanilie, avem nevoie de:

 • 500ml lapte
 • 100g zahăr
 • 4 gălbenușuri
 • 40g făină
 • 1 linguriță extract de vanilie

Mod de preparare: Instrucțiuni

 1. Începeți prin pregătirea aluatului pentru eclere. Într-un vas, adăugați apa, untul și sarea și puneți-l pe foc până când untul se topește complet.
 2. După ce amestecul ajunge la punctul de fierbere, adăugați făina într-o singură mișcare și amestecați rapid până când se formează un aluat omogen. Continuați să amestecați pe foc timp de aproximativ 2-3 minute, până când aluatul începe să se desprindă de pereții vasului.
 3. Transferați aluatul într-un castron și lăsați-l să se răcească timp de aproximativ 5 minute. Apoi, adăugați ouăle unul câte unul, amestecând bine după fiecare adiție. Aluatul rezultat trebuie să fie lucios și omogen.
 4. Acum, pregătiți crema de vanilie. Într-un vas, încălziți laptele până când ajunge aproape la punctul de fierbere. Într-un alt castron, amestecați gălbenușurile și zahărul până când obțineți o compoziție cremoasă. Adăugați făina și vanilia și amestecați până când toate ingredientele sunt incorporate.
 5. Turnați treptat laptele cald în compoziția de gălbenușuri, amestecând încontinuu. Puneți vasul pe foc și fierbeți crema până când aceasta se îngroașă. Asigurați-vă că amestecați în mod constant pentru a evita formarea cocoloașelor. După ce crema este gata, lăsați-o să se răcească complet.

Concluzie despre rețetă

Eclerele cu cremă de vanilie sunt desertul perfect pentru a impresiona invitații sau pentru a vă răsfăța familia. Cu un exterior crocant și un umplut cremos, aceste minunate delicii vor fi cu siguranță apreciate de toată lumea. Rețeta simplă și ingredientele accesibile fac din eclere cu cremă de vanilie un desert pe care îl puteți pregăti în orice moment. Decorați cu ciocolată topită sau zahăr pudră și savurați fiecare muscătură!