DULCEATA DE PRUNE, Rețetă Simplă

DULCEATA DE PRUNE, Rețetă Simplă

Ingrediente necesare pentru DULCEATA DE PRUNE, Rețetă Simplă

 • 1 kg de prune coapte și zemoase
 • 500 g de zahăr
 • 1 baton de vanilie
 • Sucul de la o lămâie

Mod de preparare a DULCEATEI DE PRUNE, Rețetă Simplă

 1. Spală bine prunele și înlătură sâmburii.
 2. Pune prunele într-un vas mare și adaugă zahărul.
 3. Taie batonul de vanilie în jumătate și adaugă-l în vas.
 4. Stoarce sucul de la o lămâie și adaugă-l peste prune și zahăr.
 5. Pune vasul pe foc mediu și lasă-l să fiarbă timp de aproximativ 30 de minute, amestecând din când în când.
 6. După ce dulceața s-a fiert suficient și are o consistență groasă, ia vasul de pe foc.
 7. Lasă dulceața să se răcească, apoi pune-o în borcane curate și uscate.
 8. Închide borcanele etanș, apoi păstrează-le într-un loc răcoros și întunecat.

Concluzie despre această rețetă de DULCEATĂ DE PRUNE, Rețetă Simplă

Dulceața de prune este o rețetă simplă și delicioasă, potrivită pentru iubitorii de dulce. Prin urmare, această rețetă poate fi preparată de oricine, chiar și de cei fără experiență în bucătărie. Prunele coapte și zemoase se combină perfect cu zahărul și vanilia, rezultând o dulceață aromată și cu o consistență groasă. Sucul de lămâie adaugă un strop de aciditate, echilibrând dulceața și conferind un gust aparte. Dulceața de prune poate fi savurată pe pâine prăjită sau cu biscuiți, fiind un deliciu care îți încântă papilele gustative. Este o rețetă ideală pentru a profita de roadele toamnei și a păstra gustul și aroma prunelor și iarna.

Această rețetă de dulceață de prune este ușor de preparat și necesită doar câteva ingrediente pe care le poți găsi cu ușurință în orice magazin. Este important să folosești prune coapte și zemoase, deoarece acestea vor conferi dulceaței un gust intens și o textură plăcută. De asemenea, este recomandat să alegi prune fără sâmburi, deoarece astfel vei economisi timp și efort în preparare.

Modul de preparare al dulceții de prune este simplu și nu necesită mult timp. După ce ai spălat și îndepărtat sâmburii din prune, le combini cu zahărul, vanilia și sucul de lămâie într-un vas. Apoi, lași vasul să fiarbă timp de aproximativ 30 de minute, amestecând din când în când. Este important să verifici consistența dulceței, deoarece aceasta trebuie să fie groasă și să nu se scurgă ușor de pe o lingură. După ce dulceața s-a fiert suficient, o lași să se răcească înainte de a o pune în borcanele curate și uscate.

În concluzie, dulceața de prune este o rețetă simplă și delicioasă, perfectă pentru a păstra gustul și aroma prunelor pe tot parcursul anului. Poți să te bucuri de această dulceață alături de cei dragi la micul dejun sau la o gustare dulce. Nu ezita să încerci această rețetă și să te bucuri de savoarea prunelor coapte și zemoase într-un mod inedit și delicios.