DOVLECEI LA GRATAR CU USTUROI, Rețetă Simplă

DOVLECEI LA GRATAR CU USTUROI, Rețetă Simplă

Ingrediente necesare pentru DOVLECEI LA GRATAR CU USTUROI

  • 4 dovlecei
  • 4 căței de usturoi
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • sare și piper după gust
  • frunze de busuioc proaspăt

Mod de preparare pentru DOVLECEI LA GRATAR CU USTUROI

  1. Se spală dovleceii și se taie în felii de aproximativ 1 cm grosime.
  2. Se pun feliile de dovlecei într-un castron și se adaugă uleiul de măsline, sarea și piperul. Se amestecă bine pentru a se îmbrăca toate feliile de dovlecei în ulei și condimente.
  3. Se pune grătarul la încins și se așază feliile de dovlecei pe el. Se lasă la grătar aproximativ 2-3 minute pe fiecare parte, până când se fac frumos maronii.
  4. Între timp, se taie cățeii de usturoi mărunt și se amestecă cu ulei de măsline și sare. Se obține o pastă omogenă.
  5. După ce dovleceii s-au rumenit frumos, se scot de pe grătar și se așază pe un platou. Se adaugă pasta de usturoi deasupra și se presară frunze de busuioc proaspăt.

Concluzie despre rețeta DOVLECEI LA GRATAR CU USTUROI

Această rețetă simplă de dovlecei la grătar cu usturoi este perfectă pentru zilele de vară, când grătarul este nelipsit de pe mesele noastre. Dovleceii capătă o aromă delicioasă la grătar, iar usturoiul adaugă un gust intens și plăcut. Frunzele de busuioc proaspăt aduc o notă de prospețime și completează perfect această rețetă. Poate fi servită ca garnitură alături de carne sau pește, sau poate fi chiar o opțiune vegetariană pentru o masă ușoară și gustată. Indiferent de ocazie, dovleceii la grătar cu usturoi vor fi întotdeauna o alegere excelentă!

Va multumim pentru vizionarea postarii [page_title]