DE CHEC, Rețetă Simplă

Introducere

Astăzi vă prezentăm o rețetă simplă și delicioasă pentru prepararea unui chec pufos și aromat. Checul este un desert clasic, apreciat de toată lumea pentru gustul său dulce și textura moale. Este foarte ușor de preparat și necesită doar câteva ingrediente simple, pe care cu siguranță le aveți deja în bucătărie. Așadar, fără să mai lungim vorba, să trecem la treabă și să descoperim cum putem obține un chec perfect!

Ingrediente necesare pentru Chec

Pentru a prepara acest delicios chec, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

 • 200g de făină
 • 150g de zahăr
 • 150g de unt
 • 4 ouă
 • 1 lingură de praf de copt
 • 1 lingură de esență de vanilie
 • 100ml de lapte
 • O priză de sare

Mod de preparare pentru Chec

 1. Începeți prin preîncălzirea cuptorului la 180 de grade Celsius. Apoi, pregătiți o tavă de chec, pe care o puteți unge cu unt și o puteți presăra cu puțină făină, pentru a evita lipirea aluatului.
 2. Într-un bol mare, amestecați untul moale cu zahărul și esența de vanilie, până obțineți o compoziție omogenă și cremoasă.
 3. Adăugați ouăle pe rând, mixând bine după fiecare adăugare. Asigurați-vă că ouăle sunt la temperatura camerei, pentru a obține un aluat mai pufos.
 4. Într-un alt bol, combinați făina cu praful de copt și sarea. Adăugați acest amestec în compoziția de unt și ouă, alternând cu laptele. Amestecați ușor până se omogenizează toate ingredientele.
 5. Turnați aluatul în tava pregătită și niveleazăți-l cu o spatulă sau cu dosul unei linguri. Dați tava la cuptor și coaceți checul timp de aproximativ 40-45 de minute, sau până când devine aurie și când trece testul scobitorii (scobitoarea înfiptă în mijlocul checului trebuie să iasă curată).

Concluzie despre rețeta de Chec

În concluzie, acest chec simplu este o opțiune excelentă pentru orice ocazie. Este ușor de preparat, necesită doar ingrediente comune și rezultatul este întotdeauna un chec pufos și delicios. Puteți să-l savurați alături de o ceașcă de ceai sau cafea, sau îl puteți împărtăși cu cei dragi în momentele speciale. Sperăm că această rețetă v-a inspirat și că veți încerca să o preparați în curând. Poftă bună!