Ingrediente:

  • 1 curcan intreg
  • 1 ceapa, taiata marunt
  • 2 catei de usturoi, zdrobiti
  • 1 morcov, taiat marunt
  • 1/2 telina, taiata marunt
  • 1/2 ardei gras, taiat marunt
  • 1/2 cana orez
  • 1/4 cana mazare congelata
  • 1/4 cana fasole verde congelata
  • 1/4 cana masline negre, faramitate
  • 1/4 cana ulei
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare:

  1. Preincalziti cuptorul la 180 grade C.
  2. Incingeti uleiul intr-o tigaie mare si adaugati ceapa, usturoiul, morcovul, telina si ardeiul gras. Sotati pana cand legumele sunt moi.
  3. Adaugati orezul, mazarea si fasolea verde si amestecati bine.
  4. Umpleti curcanul cu amestecul de legume si orez si legati-l cu ata de bucatar pentru a tine umplutura inauntru.
  5. Asezati curcanul in tava de copt si condimentati-l cu sare si piper dupa gust.
  6. Puneti tava in cuptor si coaceti curcanul timp de 2-2.5 ore sau pana cand este bine copt.
  7. Lasati-l sa se odihneasca timp de 10-15 minute inainte de a taia si servi.

Este important sa aveti in vedere ca curcanul este mai mare decat gaina si va dura mai mult timp sa se coaca. Este recomandat sa se verifice temperatura interioara a carnii cu ajutorul unui termometru de carne si sa se acorde un timp suplimentar de coacere daca este necesar.

La fel ca si in cazul gainii, puteti personaliza reteta prin adaugarea altor legume sau condimente, sau puteti pregati si garnitura sau sos pentru a servi alaturi de curcan.

Serviti curcanul taiat in bucati si sa-l savurati alaturi de garnitura si sosul dumneavoastra preferat pentru o masa de familie sau pentru ocazii speciale.

Curcanul este una dintre cele mai populare alegere pentru mesele de sarbatoare, cum ar fi Craciunul sau Thanksgiving-ul. Acest pasare delicioasa poate fi pregatita in mai multe feluri, dar una dintre cele mai apreciate metode este umplut si coapte la cuptor. Aceasta reteta de curcan umplut la cuptor este usor de preparat si va ofera o masa delicioasa si satioasa, care va impresiona pe toti invitatii.

Ingredientele necesare pentru aceasta reteta sunt: 1 curcan, sare si piper, 1 ceapa mica taiata, 3 catei de usturoi taiati, 1 morcov mare taiat, 1 radacina de telina taiata, 1/2 cana de apa, 1/4 cana de vin alb, 1/4 cana de unt, 1/4 cana de faina, 1/2 cana de lapte.

Pentru a incepe, preincalziti cuptorul la 350 grade F (175 grade C). Asezati curcanul intr-o tava si sare si piper. Adaugati ceapa, usturoiul, morcovul si telina in jurul curcanului. Adaugati apa si vinul alb in tava. Acoperiti cu folie de aluminiu si coaceti pentru 2 ore si 30 de minute.

In timp ce curcanul se coace, topiti untul intr-o cratita mica la foc mediu. Adaugati faina si amestecati bine. Adaugati laptele si amestecati pana se ingroasa. Dupa 2 ore si 30 de minute, scoateti folia de aluminiu si turnati amestecul de unt, faina si lapte peste curcan. Continuati sa coaceti curcanul, descoperit, pentru inca 30 de minute sau pana cand curcanul este gatit si sosul s-a ingrosat.

Pentru a servi, asezati curcanul pe o farfurie de servire si taiati-l in bucati. Puteti servi cu garnitura de legume sau cu piure de cartofi. O alta optiune ar fi sa serviti cu o salata verde sau cu orez sau quinoa. Puteti adauga si o varietate de sosuri pentru a va personaliza masa.

Un alt aspect important pentru a prepara un curcan delicios este sa il taiati in bucati egale, sa fie bine condimentat si sa fie gatit la temperatura potrivita. Este, de asemenea, important sa il lasati sa se odihneasca cateva minute inainte de a-l taia, astfel incat sa se mentina umezimea si savoarea.

In concluzie, curcanul umplut la cuptor este o reteta delicioasa si satioasa care va impresiona pe toti invitatii dumneav

Poftă bună!

Va multumim pentru vizionarea postarii [page_title]

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*