CREMA PENTRU FOI DE NAPOLITANA FARA NUCA, Rețetă Simplă

CREMA PENTRU FOI DE NAPOLITANA FARA NUCA, Rețetă Simplă

Introducere:
Crema pentru foi de napolitana fara nuca este un desert delicios și ușor de preparat, perfect pentru a încânta papilele gustative ale întregii familii. Această rețetă simplă se remarcă prin cremozitatea și aroma sa intensă, fără a conține nuci în ingredientele sale. Este o opțiune excelentă pentru persoanele alergice la fructe uscate sau pentru cei care pur și simplu nu îndrăgesc gustul nucilor în deserturile lor. Urmați pas cu pas instrucțiunile de mai jos și bucurați-vă de o delicioasă cremă pentru foi de napolitana fara nuca!

Ingrediente necesare pentru crema pentru foi de napolitana fara nuca

Pentru a pregăti această rețetă simplă aveți nevoie de următoarele ingrediente:

 • 500 ml lapte
 • 4 linguri de zahăr
 • 3 linguri de făină
 • 1 linguriță de extract de vanilie
 • 2 ouă
 • 100 g unt

Mod de preparare a cremei pentru foi de napolitana fara nuca

 1. Începeți prin pregătirea ingredientelor necesare. Măsurați cu atenție cantitățile de lapte, făină și zahăr, și puneți-le deoparte.
 2. Într-un bol, bateți ouăle cu zahărul până când obțineți o compoziție spumoasă și omogenă.
 3. Adăugați făina treptat peste ouăle bătute, amestecând continuu pentru a evita formarea cocoloașelor. Continuați să amestecați până la obținerea unei paste groase și netede.
 4. Încălziți laptele într-un vas, adăugând treptat extractul de vanilie. Aduceți laptele la punctul de fierbere, apoi îl turnați în fir subțire peste compoziția de ou și făină, amestecând continuu rapid pentru a evita apariția cocoloașelor.
 5. Puneți vasul pe foc mic și continuați să amestecați încet, până când crema s-a îngroșat și are o consistență cremoasă. Adăugați untul și amestecați bine până când acesta se topește complet și se încorporează în crema fierbinte.

Concluzie despre reteta de crema pentru foi de napolitana fara nuca

Această rețetă simplă de cremă pentru foi de napolitana fara nuca este nu doar ușor de preparat, dar și extrem de delicioasă. Crema obținută are o textură fină și un gust bogat de vanilie, care se potrivește perfect cu foi de napolitana. Este o opțiune perfectă pentru a adăuga un plus de savoare și prospețime desertului dvs. preferat. Puteți folosi această cremă între foi de napolitana, dar și pentru a acoperi torturi sau prăjituri. Savurați fiecare înghițitură și bucurați-vă de acest desert rafinat și delicios!