CREMA DE ZAHAR ARS, Rețetă Simplă

CREMA DE ZAHAR ARS, Rețetă Simplă

Introducere

Crema de Zahăr Ars este o rețetă tradițională și delicioasă, care aduce un gust aparte oricărei prăjituri sau deserturi. Această cremă are un gust dulce și ușor caramelizat, obținut prin topirea și caramelizarea zahărului. Este o rețetă simplă, dar care necesită puține ingrediente și puțin timp de preparare. Dacă vrei să impresionezi invitații cu un desert rafinat și gustos, crema de zahăr ars este alegerea perfectă.

Ingrediente necesare pentru CREMA DE ZAHAR ARS

Pentru a prepara crema de zahăr ars, ai nevoie de următoarele ingrediente:

 • 200 g zahăr
 • 4 ouă
 • 500 ml lapte
 • 1 linguriță extract de vanilie
 • 2 linguri de făină

Mod de preparare a cremei de zahăr ars

Pentru a prepara crema de zahăr ars, urmează pașii de mai jos:

 1. Pune zahărul într-un vas încăpător și încălzește-l la foc mediu până se topește și se caramelizază. Ai grijă să nu-l arzi, pentru că va da un gust amar cremăi.
 2. Într-un alt vas, amestecă ouăle cu făina până obții o pastă omogenă.
 3. Adaugă laptele treptat peste ouă și făină, amestecând continuu pentru a evita formarea cocoloașelor.
 4. Toarnă amestecul de lapte și ouă peste zahărul caramelizat, amestecând ușor.
 5. Pune vasul la bain-marie și lasă crema să se îngroașește, amestecând din când în când cu un tel, timp de aproximativ 15-20 de minute.
 6. După ce s-a îngroșat, ia vasul de pe foc și adaugă extractul de vanilie. Amestecă bine, apoi lasă crema să se răcească complet înainte de a o folosi.

Instrucțiuni pentru prepararea cremei de zahăr ars

Pentru a obține cea mai bună cremă de zahăr ars, urmează instrucțiunile de mai jos:

 1. Asigură-te că ai toate ingredientele la îndemână înainte de a începe prepararea.
 2. Caramelizarea zahărului trebuie făcută cu atenție, pentru a nu-l arde.
 3. În momentul în care topești zahărul, amestecă-l continuu pentru a se topi uniform și pentru a evita arderea acestuia.
 4. Nu lăsa zahărul caramelizat prea mult timp pe foc, deoarece poate deveni amar și poate altera gustul cremei.
 5. După ce ai adăugat amestecul de lapte și ouă peste zahărul caramelizat, amestecă ușor, pentru a evita formarea cocoloașelor.
 6. În timpul îngroșării cremei la bain-marie, amestecă din când în când cu un tel pentru a evita formarea cocoloașelor și pentru a asigura o îngroșare uniformă a cremei.

Concluzie despre rețeta simplă pentru crema de zahăr ars

Crema de zahăr ars este un desert absolut delicios, care poate fi folosit în diverse rețete de prăjituri și deserturi. Această rețetă simplă necesită doar câteva ingrediente și puțin timp de preparare, dar rezultatul final merită efortul. Gustul dulce și caramelizat al cremei de zahăr ars va impresiona cu siguranță pe oricine și va aduce un plus de rafinament oricărui desert. Încearcă această rețetă simplă și savurează-o alături de familie și prieteni. Veți fi încântați de rezultat!