CREMA DE ZAHAR ARS PENTRU FOI DE NAPOLITANA, Rețetă Simplă

CREMA DE ZAHAR ARS PENTRU FOI DE NAPOLITANA, Rețetă Simplă

Ingrediente necesare pentru crema de zahăr ars pentru foi de napolitană:

  • 200 g zahăr
  • 500 ml lapte
  • 6 ouă
  • 1 lingură de făină
  • 1 esență de vanilie

Mod de preparare: crema de zahăr ars pentru foi de napolitană:

  1. Într-un ibric sau o cratiță, puneți zahărul și lăsați-l să se topească la foc mic, până când se caramelizază și devine auriu. Amestecați constant pentru a evita arderea zahărului.
  2. Când zahărul a devenit zahăr ars, adăugați laptele treptat și amestecați energic pentru a omogeniza compoziția.
  3. Într-un castron separat, bateți ouăle cu făina și esența de vanilie până când obțineți o compoziție omogenă.
  4. Turnați treptat compoziția de ouă peste laptele caramelizat, amestecând încontinuu pentru a evita formarea cocoloașelor. Continuați să amestecați până când crema se îngroașă și devine consistentă.
  5. Lăsați crema de zahăr ars să se răcească complet înainte de a o folosi pentru a împăna foi de napolitană.

Concluzie: O rețetă simplă și delicioasă pentru crema de zahăr ars, perfectă pentru a împăna foi de napolitană.

Crema de zahăr ars pentru foi de napolitană este un ingredient indispensabil în prepararea acestui desert delicios. Această cremă, numită și caramel, este realizată prin caramelizarea zahărului și amestecarea acestuia cu lapte și ouă. Crema rezultată are un gust dulce și aromă de vanilie, care se potrivește perfect cu foi de napolitană umplute cu cremă de ciocolată sau vanilie.

Pentru a pregăti crema de zahăr ars pentru foi de napolitană, veți avea nevoie de câteva ingrediente simple și ușor de găsit în orice bucătărie. Acestea includ zahăr, lapte, ouă, făină și esență de vanilie. Cantitățile specifice sunt menționate în lista de mai sus.

Modul de preparare al cremei de zahăr ars este destul de simplu. Trebuie să aveți grijă să caramelizați zahărul la foc mic și să adăugați laptele treptat pentru a evita arderea sau formarea cocoloașelor. Apoi, trebuie să bateți ouăle cu făina și esența de vanilie și să le adăugați treptat în laptele caramelizat. Continuați să amestecați până când crema se îngroașă și devine consistentă.

Această cremă de zahăr ars poate fi utilizată pentru a împăna foi de napolitană, adăugând un strat generos între foi. Combinația dintre foi de napolitană crocante și crema dulce și aromată va face din acest desert o adevărată gustare delicioasă și rafinată.

În concluzie, crema de zahăr ars pentru foi de napolitană este o rețetă simplă și delicioasă, care adaugă un plus de gust și textură napolitanelor. Cu ingrediente ușor de găsit și un mod de preparare simplu, această cremă poate fi realizată cu ușurință în propria bucătărie. Încercați această rețetă și vă veți bucura de un desert gustos și apetisant!