Introducere
Astăzi vă prezint o rețetă simplă și delicioasă de Cozonac Jamila. Cozonacul este un desert tradițional românesc, cu o aromă minunată de vanilie și stafide. Această rețetă este inspirată de celebrele cozonace ale gospodinei Jamila, cunoscută pentru rețetele sale ușor de urmat și rezultatele garantate. Așa că, dacă vreți să vă răsfățați familia și prietenii cu un cozonac pufos și savuros, urmați instrucțiunile de mai jos.
Ingrediente necesare pentru Cozonac Jamila
Pentru a pregăti un cozonac Jamila delicios, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- 500g făină
- 200ml lapte
- 100g zahăr
- 100g unt
- 2 ouă
- 1 plic drojdie uscată
- coajă de la o lămâie
- coajă de la o portocală
- 100g stafide
- 1 linguriță extract de vanilie
- un praf de sare
Mod de preparare a Cozonacului Jamila
- Într-un bol mare, amestecați drojdia cu laptele călduț și o lingură de zahăr. Lăsați drojdia să se activeze timp de aproximativ 10 minute, până când se formează spumă.
- Adăugați făina, restul de zahăr, untul topit, ouăle, coaja de lămâie și de portocală, stafidele, extractul de vanilie și sarea în bolul cu drojdie activată. Amestecați totul bine până când obțineți un aluat omogen.
- Acoperiți bolul cu un prosop curat și lăsați aluatul să crească timp de aproximativ 1-2 ore, până când își dublează volumul.
- După ce aluatul a crescut, transferați-l pe o suprafață de lucru ușor presărată cu făină și frământați-l puțin pentru a elimina aerul.
- Împărțiți aluatul în două părți egale și formați două suluri lungi. Împletiți cele două suluri împreună, apoi formați un cerc și așezați-l într-o tavă unsă cu unt și tapetată cu făină.
- Lăsați cozonacul să crească în tavă încă 30 de minute, apoi ungeți-l cu un ou bătut și presărați deasupra zahăr pudră.
- Coaceți cozonacul în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de aproximativ 30-40 de minute, sau până când devine auriu și pufos.
- Lăsați cozonacul să se răcească în tavă înainte de a-l tăia în felii și a-l servi.
Concluzie despre rețeta simplă de Cozonac Jamila
Această rețetă simplă de Cozonac Jamila vă va impresiona cu siguranță familia și prietenii. Cozonacul este pufos, cu o aromă minunată de vanilie și stafide, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau la o ceașcă de ceai. Urmați instrucțiunile pas cu pas și veți obține un cozonac delicios, așa cum găsiți în cofetării. Bucurați-vă de acest desert tradițional românesc și savurați fiecare felie de cozonac Jamila!
Post Views: 24
Related Posts:
- Cozonac de paste, Rețetă Simplă Retetă simplă și delicioasă pentru Cozonac de paste: Ingrediente: 1 kg făină 200 g zahăr 100 g unt 4 ouă 400 ml lapte 25 g drojdie proaspătă coajă de lămâie sau portocală o lingură de esență de vanilie 100 g stafide 100 g migdale măcinate un praf de sare Pentru glazură: un ou bătut zahăr pudră Instrucțiuni : Încălziți laptele puțin și adăugați drojdia și o lingură de zahăr. Amestecați bine și lăsați compoziția să se activeze timp de aproximativ 10 minute. Într-un castron mare, amestecați făina cu zahărul și sarea. Adăugați untul tăiat în bucăți mici și frământați bine.…
- Cozonac polonia, rețetă de desert gustos Cozonacul este un desert tradițional popular în multe țări europene, inclusiv în Polonia. În Polonia, cozonacul este cunoscut sub numele de "Babka" și este pregătit din aluat dospit dulce, umplut cu stafide, nuci sau ciocolată. Pentru a pregăti cozonacul polonez, veți avea nevoie de următoarele ingrediente: 500 grame făină 1/2 cană zahăr 1/2 cană lapte călduț 1/4 cană unt topit 2 ouă 1 lingură drojdie uscată 1 linguriță sare 1 linguriță extract de vanilie Umplutura preferată (stafide, nuci, ciocolată) Instrucțiuni: Într-un bol mare, amestecați făina, zahărul și sarea. Adăugați drojdia uscată și amestecați bine. Adăugați laptele călduț, untul topit și…
- Cozonac de dus la inviere 2023, Rețetă Simplă Retetă simplă și delicioasă pentru Cozonac de dus la inviere: Ingrediente: 1 kg făină 400 ml lapte călduț 200 g zahăr 200 g unt topit și răcit 4 ouă 1 linguriță sare coajă de la o lămâie 20 g drojdie proaspătă 200 g stafide (opțional) 100 g nucă măcinată (opțional) Instrucțiuni : Într-un bol mare, amestecați făina cu sarea și zahărul. Într-un alt bol, amestecați drojdia proaspătă cu laptele călduț și lăsați să se activeze timp de 5-10 minute. Adăugați amestecul de drojdie și lapte în bolul cu făină, împreună cu ouăle, untul topit și răcit și coaja de lămâie.…
- Cozonac pentru sfințit 2023, Rețetă Simplă Retetă simplă și delicioasă pentru Cozonac pentru sfințit: Ingrediente: 1 kg făină 200 g zahăr 200 g unt 4 ouă 300 ml lapte cald 1 cub de drojdie proaspătă coajă de lămâie sau portocală o linguriță de esență de vanilie un praf de sare stafide sau alte fructe uscate (opțional) Instrucțiuni : Încălziți laptele și dizolvați drojdia în acesta. Într-un bol mare, amestecați făina cu zahărul și sarea. Adăugați untul tăiat în bucăți și amestecați cu vârful degetelor până când amestecul devine mărmurit. Faceți o adâncitură în centrul amestecului de făină și adăugați ouăle bătute, coaja de lămâie sau portocală…
- Cozonac de dus la biserică, Rețetă Simplă Retetă simplă și delicioasă pentru Cozonac de dus la biserică: Ingrediente: 1 kg faina alba 250 g unt 6 oua 200 ml lapte 200 g zahar 50 g drojdie proaspata 1 plic de zahar vanilat coaja rasa de la o lamaie 100 g stafide 100 g coaja de portocala confiata 1 varf de sare Pentru decor: 1 ou batut zahar cristal pentru presarat Instrucțiuni : Intr-un bol mare, cerneti faina si adaugati zaharul, zaharul vanilat si coaja de lamaie. Amestecati bine toate ingredientele uscate. Separat, incalziti putin laptele si dizolvati drojdia proaspata in el. Adaugati apoi o lingura de faina…
- Pască cu stafide, Rețetă Simplă Retetă simplă și delicioasă pentru Pască cu stafide: Ingrediente: Ingrediente: 500g făină 200g unt 2 ouă 50g zahăr 200ml lapte călduț 25g drojdie proaspătă sau 10g drojdie uscată 1 linguriță sare coaja rasă de la o lămâie 150g stafide 1 ou pentru uns Pentru umplutură: 500g brânză de vaci 2 ouă 100g zahăr 50g făină 1 linguriță esență de vanilie 100g stafide coaja rasă de la o lămâie Instrucțiuni : Într-un bol mare, amestecați făina, zahărul, sarea și coaja de lămâie. Adăugați untul și frământați până când obțineți o consistență nisipoasă. Într-un alt bol, amestecați drojdia cu laptele călduț și…
- Cozonac pentru biserică, Rețetă Simplă Retetă simplă și delicioasă pentru Cozonac pentru biserică: Ingrediente: 3 kg de faina 1 kg de zahar 40 g de sare 1,5 l de lapte 12 oua 400 g de unt 150 g de drojdie proaspata 500 g de stafide Coaja rasa de la 2-3 lamai Esenta de vanilie sau zahar vanilat Instrucțiuni : Se incalzeste laptele intr-un vas mare pana ajunge la o temperatura de aproximativ 37-38 de grade Celsius. Se adauga drojdia si se amesteca bine pana cand se dizolva complet. In alt vas, se mixeaza untul moale impreuna cu zaharul, ouale, sarea, coaja rasa de lamaie si…
- Cozonac moldovenesc, rețetă de desert gustos Cozonacul moldovenesc este un desert traditional si popular din Moldova, care este perfect pentru perioada sarbatorilor, precum Craciun si Paste. Este un cozonac pufos si moale, cu umplutura dulce si parfumata, care poate fi preparat cu ingrediente simple si accesibile. Ingrediente: 500 g faina 75 g zahar 100 g unt 2 oua 50 ml lapte 10 g drojdie proaspata 1 lingurita sare esenta de vanilie 100 g stafide 100 g nuci macinate Instructiuni: Intr-un bol mare, amestecati faina, zaharul si sarea. In alt bol, incalziti laptele si adaugati drojdia, amestecand pana se dizolva. Adaugati aceasta solutie la faina si zahar…
- Cozonac cu fructe confiate, rețetă de desert gustos Ingrediente: 500g făină albă 100g zahăr 50g unt moale 3 ouă 100 ml lapte călduț 50g drojdie proaspătă sau 10g drojdie uscată esență de vanilie sare 200g fructe confiate (stafide, smochine, etc.) 2-3 linguri de rahat (opțional) 1 ou pentru uns cozonacul înainte de a fi copt Mod de preparare: Încălziți laptele și turnați drojdia, o lingură de zahăr și o lingură de făină. Amestecați bine până se formează o spumă. Într-un bol mare, amestecați făina cu sarea și zahărul ramas. Adăugați ouăle, untul și esența de vanilie. Adăugați treptat compoziția de drojdie și amestecați până se obține un aluat…
- Cozonac cu brânză și stafide, rețetă tradițională gustoasă Ingrediente: 500g făină albă 100g zahăr 50ml ulei 1 pachet drojdie uscată 200ml lapte cald 3 ouă 1 praf de sare 300g brânză rasă 100g stafide 50g nucșoară Mod de preparare: În primul rând, se amestecă drojdia cu o lingură de zahăr și cu o parte din laptele cald. Se lasă la dospit până când devine o spumă bogată. Într-un bol mare, se amestecă făina, sarea și restul de zahăr. Adăugați ouăle și uleiul și amestecați până când compoziția devine uniformă. Adăugați drojdia dospită și amestecați bine până când aluatul începe să se desprindă de pe pereții bolului. Adăugați brânza…
Va multumim pentru vizionarea postarii [page_title]