Ingrediente:

 • 500 g făină
 • 150 g zahăr
 • 3 ouă
 • 50 ml ulei
 • 50 ml lapte cald
 • 1 plic drojdie uscată
 • 1 praf sare
 • esență de vanilie
 • 100 g ciocolată
 • 100 g nuci

Mod de preparare:

 1. Se amestecă făina, zahărul, sarea și drojdia într-un bol.
 2. Se adaugă ouăle, uleiul, laptele cald și esența de vanilie și se amestecă bine până se formează o compoziție omogenă.
 3. Se adaugă ciocolata rasă și nucile tăiate și se amestecă în compoziție.
 4. Aluatul se lasă să crească timp de aproximativ o oră.
 5. Se modelează cozonacul și se pune într-o tavă unsă cu ulei.
 6. Se mai lasă să crească timp de 30 de minute.
 7. Se coace la 180 de grade Celsius timp de aproximativ 45 de minute.

Cozonacul cu ciocolată este una dintre cele mai populare și iubite produse de panificație din România. Este un aluat pufos și delicios, umplut cu ciocolată și nucă, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau la o gustare după-amiază.

Ingredientele necesare pentru a face acest cozonac sunt ușor de găsit și sunt accesibile pentru oricine. Făina, zahărul, ouăle, uleiul, laptele cald, drojdia, sarea și esența de vanilie sunt elementele de bază pentru aluat, iar ciocolata și nucile adaugă un plus de gust și textură.

Procesul de preparare este relativ simplu, dar necesită un pic de răbdare și atenție la detalii. În primul rând, se amestecă făina, zahărul, sarea și drojdia într-un bol, iar apoi se adaugă ouăle, uleiul, laptele cald și esența de vanilie, amestecând bine până se formează o compoziție omogenă.

După aceea, se adaugă ciocolata rasă și nucile tăiate, amestecând din nou în compoziție, astfel încât acestea să fie bine distribuite în aluat. Aluatul se lasă să crească timp de aproximativ o oră, după care se modelează cozonacul și se pune într-o tavă unsă cu ulei.

Apoi, se lasă să crească încă 30 de minute, după care se coace la 180 de grade Celsius timp de aproximativ 45 de minute. Este important să monitorizați cozonacul în timpul coacerii, astfel încât să obțineți o crustă aurie și o textură pufoasă.

Cozonacul cu ciocolată poate fi servit cald sau la temperatura camerei, cu un pahar de lapte sau un ceai. Acest produs de panificație poate fi conservat la temperatura camerei timp de câteva zile sau poate fi congelat pentru mai mult timp.

Cozonacul cu ciocolată poate fi personalizat în funcție de preferințe, adăugând sau înlocuind ingrediente. De exemplu, se pot adăuga fructe uscate sau alte tipuri de ciocolată pentru un gust și o textură diferită. De asemenea, se poate adăuga și miere sau zahăr brun pentru un gust mai dulce și mai intens.

Această rețetă poate fi preparată cu ușurință acasă, fiind o opțiune perfectă pentru cei care iubesc să gătească și să experimenteze noi gusturi. Este, de asemenea, un mod excelent de a petrece timp cu familia și de a crea amintiri frumoase.

Cozonacul cu ciocolată este ideal pentru mesele speciale, cum ar fi Crăciunul, Paștele sau aniversările, și poate fi oferit ca cadou sau poate fi adus la o întâlnire cu prietenii. Acesta poate fi servit ca atare sau poate fi tăiat în felii și servit cu diferite topping-uri, cum ar fi gem sau unt.

În concluzie, cozonacul cu ciocolată este o rețetă ușor de preparat, cu ingrediente accesibile, care poate fi personalizată în funcție de preferințe. Acesta poate fi savurat ca atare sau cu diferite topping-uri și este perfect pentru mesele speciale sau pentru a fi oferit ca cadou.

Poftă bună!

Va multumim pentru vizionarea postarii [page_title]

7 thoughts on “Cozonac cu ciocolată, rețetă gustoasă

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*