Ingrediente:

 • 250g făină
 • 125g zahăr
 • 125g unt sau margarină
 • 1 ou
 • 1 linguriță praf de copt
 • 100g nucă macinată
 • un vârf de sare

Mod de preparare:

 1. Amestecați zahărul cu untul sau margarina până devin cremoși. Adăugați oul și amestecați bine.
 2. Adăugați făina, praful de copt, sarea și nuca macinată și amestecați până obțineți un aluat omogen.
 3. Întindeti aluatul într-o foaie de 2-3 mm grosime și tăiați-l în forme dreptunghiulare.
 4. Așezați formele de aluat într-o tavă de copt unsă sau acoperită cu hârtie de copt.
 5. Coaceți la 180°C pentru 20-25 de minute sau până când devin aurii.
 6. Lăsați să se răcească și serviți.

Cosulețele cu nucă sunt un desert tradițional, simplu și ușor de făcut. Sunt o alegere perfectă pentru o masă de dimineață sau o gustare de după-amiază, cu un ceai cald sau o cafea. În plus, acestea sunt ideale pentru a fi puse în pachet pentru a fi luate cu tine la serviciu sau la școală.

Pentru a pregăti aceste cosulețe, începeți prin amestecarea zahărului cu unt sau margarină până când se îmbină bine. Adăugați apoi oul și amestecați bine. Amestecați apoi făina, praful de copt, sarea și nuca macinată până când obțineți un aluat omogen.

Apoi, întindeți aluatul într-o foaie de 2-3 mm grosime și tăiați-l în forme dreptunghiulare. Așezați formele de aluat într-o tavă de copt unsă sau acoperită cu hârtie de copt și coaceți la 180°C pentru 20-25 de minute sau până când devin aurii.

După ce au fost coapte, lăsați cosulețele să se răcească puțin înainte de a le servi. Acestea sunt delicioase calde sau reci și se pot păstra într-un recipient ermetic pentru a fi savurate în zilele următoare.

Nu este nevoie să fiți un bucătar experimentat pentru a pregăti aceste cosulețe cu nucă. Sunt ușor de făcut și sigur vor fi un succes la orice masă sau eveniment. De asemenea, puteți adăuga diverse ingrediente pentru a le personaliza, precum scorțișoară sau fructe uscate.

Deci, dacă sunteți în căutarea unei rețete simple și delicioase de cosulețe, acestea cu nucă sunt o alegere perfectă. Gătiți-le acum și savurați-le alături de cei dragi!

Pentru a face cosulețele cu nucă și mai speciale, puteți adăuga și alte ingrediente, precum ciocolată, fructe uscate sau dulceață. De exemplu, puteți presăra ciocolată rasă sau pune câteva bucăți de ciocolată în interiorul fiecărui cosuleț, pentru a obține un desert cu un gust și mai intens. De asemenea, puteți adăuga fructe uscate, precum stafide sau măsline, pentru a adăuga un plus de savoare. Dacă doriți să aveți un cosuleț cu un gust mai dulce, puteți adăuga o lingură de dulceață de fructe sau o lingură de sirop de arțar la compoziția de nucă.

Acestea sunt doar câteva sugestii pentru a face cosulețele cu nucă mai interesante și variate. Experimentați și adăugați ingredientele preferate, astfel încât să obțineți un desert personalizat, care să vă încânte papilele gustative. De asemenea, puteți experimenta cu forma cosulețelor, pentru a le face mai unice și atractive. Indiferent de ingredientele pe care le alegeți, cosulețele cu nucă vor fi întotdeauna un desert dulce și delicios, perfect pentru orice moment al zilei.

Poftă bună!