Ingrediente:

  • 1 kg de costite de porc
  • 4 cartofi, taiati in cuburi
  • 2 cepe, tocate
  • 4 catei de usturoi, zdrobiti
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1 lingura de boia de ardei
  • 1 lingura de mustar
  • 1/4 cana de miere
  • sare si piper dupa gust
  • frunze de patrunjel pentru servit

Instructiuni:

  1. Preincalziti cuptorul la 375°F (190°C).
  2. Incingeti uleiul intr-o tigaie si adaugati costitele de porc. Prajiti pe ambele parti pana cand sunt aurii si crocante.
  3. In acelasi timp, in oala, adaugati cartofii, ceapa, si usturoiul. Amestecati bine si adaugati sare si piper dupa gust.
  4. In vasul mic, amestecati boia de ardei, mustarul si mierea. Turnati amestecul peste costitele de porc si cartofi.
  5. Acoperiti cu folie de aluminiu si coaceti timp de 30 de minute.
  6. Inlaturati folia de aluminiu si coaceti pentru inca 15-20 de minute, sau pana cand costitele sunt gata si cartofii sunt crocanti.
  7. Serviti cald, presarand frunze de patrunjel deasupra.

Costitele de porc sunt o alegere delicioasa pentru o cina de weekend sau pentru o petrecere cu prietenii. Acestea sunt crocante si delicioase, iar cartofii sunt dulci si crocanti. Adaugarea boia de ardei, mustarul si mierea va adauga un gust delicios si dulce-picant la costite. Serviti costitele cu salata verde sau orez ca si garnitura si va fi o cina delicioasa si hranitoare pentru intreaga familie.

Costitele de porc sunt o alegere populara pentru cina, deoarece sunt delicioase si se pot prepara intr-o varietate de modalitati. In aceasta reteta, costitele sunt prajite pana la aurii si crocante, apoi sunt amestecate cu cartofi, ceapa, si usturoi pentru a adauga consistenta si arome.

Ingredientele principale din aceasta reteta sunt costitele de porc si cartofii. Costitele de porc sunt o sursa bogata de proteine si grasimi, care va ofera energie si va ajuta sa va simtiti satui. Cartofii sunt o sursa buna de carbohidrati si fibre, care va ofera energie si va ajuta sa va simtiti satui.

Pentru a prepara aceasta reteta, va trebui sa preincalziti cuptorul la 375°F (190°C). Incingeti 2 linguri de ulei de masline intr-o tigaie si adaugati costitele de porc. Prajiti pe ambele parti pana cand sunt aurii si crocante. In acelasi timpi, in oala, adaugati cartofii, ceapa, si usturoiul. Amestecati bine si adaugati sare si piper dupa gust. Acest pas este important deoarece va va ajuta sa obtineti un gust delicios si echilibrat al mancarii.

Pentru a adauga un plus de savoare si aroma, amestecati intr-un vas mic boia de ardei, mustarul si mierea. Turnati acest amestec peste costitele de porc si cartofi si acoperiti cu folie de aluminiu. Coaceti timp de 30 de minute pentru ca ingredientele sa se amestece si sa se patrunda intre ele, si apoi indepartati folia si mai coaceti inca 15-20 de minute pentru ca cartofii sa devina crocanti.

Este important sa notam ca acest tip de preparare a costitelor poate fi adaptat la gusturile si preferintele fiecaruia, puteti adauga sau elimina ingrediente pentru a obtine un gust specific si deosebit. De asemenea, puteti servi costitele cu diferite garnituri, cum ar fi orez, piure de cartofi sau chiar salate verzi.

Poftă bună!

Va multumim pentru vizionarea postarii [page_title]

1 thought on “Costițe de porc cu cartofi, rețetă gustoasă

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*