CORNULETE IN DOUA CULORI, Rețetă Simplă

Introducere

Cornulețele în Două Culori sunt o rețetă simplă și delicioasă care poate fi pregătită acasă cu ușurință. Aceste prăjituri sunt perfecte pentru o gustare rapidă sau pentru a fi servite alături de o cană de ceai sau cafea. Combinând două culori diferite de aluat, aceste cornulețe vor fi un deliciu vizual și gustativ. În continuare, vă prezentăm ingredientele necesare și modul de preparare pentru a obține această rețetă savuroasă.

Ingrediente necesare pentru Cornulețe în Două Culori

Pentru a pregăti cornulețele în două culori, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

 • 250g făină
 • 200g unt
 • 100g zahăr
 • 1 ou
 • 1 linguriță esență de vanilie
 • 2 linguri cacao
 • Un praf de sare

Mod de preparare pentru Cornulețe în Două Culori

 1. Începeți prin pregătirea aluatului de bază. Amestecați untul moale cu zahărul și sarea într-un bol până când obțineți o compoziție omogenă.
 2. Adăugați oul și esența de vanilie și amestecați până când toate ingredientele sunt bine incorporate.
 3. Treptat, adăugați făina și frământați aluatul până când acesta devine elastic și nu mai este lipicios. Împărțiți aluatul în două părți egale.
 4. Într-unul din boluri, adăugați cacao și amestecați până când obțineți o pastă omogenă de ciocolată.
 5. Întindeți fiecare din cele două aluaturi în foi dreptunghiulare și suprapuneți-le. Rulați-le împreună pentru a obține o formă uniformă și apoi înfășurați aluatul în folie alimentară și puneți-l la frigider timp de cel puțin 30 de minute.
 6. După ce aluatul s-a răcit suficient, îl puteți tăia în felii subțiri și puteți forma cornulețele.
 7. Puneți cornulețele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și coaceți-le în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius timp de aproximativ 15-20 de minute sau până când devin aurii.

Concluzie despre rețeta de Cornulețe în Două Culori

Cornulețele în Două Culori sunt un desert delicios care poate fi pregătit cu ușurință acasă. Acestea sunt o alegere perfectă pentru o gustare rapidă sau pentru a fi servite alături de o ceașcă de ceai sau cafea. Combinând două culori diferite de aluat, aceste cornulețe vor fi un deliciu vizual și gustativ. Încercați această rețetă simplă și veți fi încântați de rezultat. Poftă bună!