Reteta Conopida Gratinata:

Ingrediente:

  • 1 conopida, curatata si taiata in bucati
  • 2 cesti de smantana
  • 2 cesti de branza rasa
  • 3 catei de usturoi, zdrobiti
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1/4 lingurita de piper negru proaspat macinat
  • 1/2 cesti de paine rasa
  • 3 linguri de unt
  • 1/4 cesti de parmezan ras

Instructiuni:

  1. Preincalziti cuptorul la 375°F.
  2. Fierbeti conopida in apa clocotita cu sare timp de 5-7 minute sau pana cand devine moale.
  3. In timp ce conopida fierbe, amestecati smantana, branza rasa, usturoi, sare si piper intr-un bol mare.
  4. In alt bol, amestecati painea rasa cu unt si parmezan.
  5. Asezati conopida fierbinte intr-un vas pentru gratins uns cu unt sau uns cu spray de gatit.
  6. Turnati compozitia de smantana si branza peste conopida.
  7. Asezati compozitia de paine rasa cu unt peste compozitia de smantana si branza.
  8. Coaceti in cuptor timp de 20-25 minute sau pana cand este aurie si bine rumenita.
  9. Serviti cald.

Desi poate parea ca reteta de conopida gratinata este complicata, aceasta este de fapt foarte usor de pregatit si este un fel de mancare sanatos si delicios, perfect pentru masa de seara sau pentru a fi servit ca acompaniament la un gratar sau la un fel principal de carne. Conopida este o leguma cu multe beneficoperiri in ultimii ani, deoarece este foarte versatila si poate fi gatita in mai multe moduri, de la salate pana la supe si chiar si la gratins.

Inainte de a incepe sa gatiti, este important sa curatati si sa taiati conopida in bucati mici, astfel incat sa fie gatita uniform. Dupa ce a fost fierbinte, acesta poate fi asezat in vasul pentru gratins. In timp ce conopida fierbe, puteti prepara compozitia de smantana, branza rasa, usturoi, sare si piper. Acest amestec este esential pentru a adauga un strat de arome si textura cremoasa la gratins.

In alt bol, se amesteca painea rasa cu unt si parmezan. Acest strat de paine rasa cu unt si parmezan va ajuta sa obtineti un crusta crocanta si aurie la suprafata gratinsului. Dupa ce compozitia de smantana si branza a fost turnata peste conopida, stratul de paine rasa cu unt poate fi asezat cu usurinta peste acesta.

Inainte de a fi pus in cuptor, gratinsul trebuie sa fie uns cu unt sau cu spray de gatit, astfel incat sa nu se lipeasca de vas. In cuptor, gratinsul trebuie sa fie coacet timp de 20-25 minute, sau pana cand suprafata este aurie si bine rumenita.

Dupa ce este gata, gratinsul poate fi servit cald si poate fi decorat cu frunze proaspete de patrunjel sau cu putin parmezan ras, daca doriti. Conopida gratinata este un fel de mancare sanatos, care poate fi servit ca acompaniament la un gratar sau la un fel principal de carne, sau poate fi servit ca fel principal pentru o cina usoara si delicioasa. Acest gratins este usor de pregatit si poate fi personalizat in functie de preferintele dumneavoastra.

Conopida gratinata poate fi un adaos excelent la meniul dvs. de cina, mai ales daca sunteti in cautarea unui fel de mancare sanatos, care sa poata fi servit ca acompaniament sau ca fel principal. Conopida este o leguma versatila, cu multe beneficoperiri in ultimii ani, si poate fi gatita in mai multe moduri, de la salate pana la supe si chiar si la gratins.

Pregatirea acestui gratins este relativ simpla si poate fi personalizata in functie de preferintele dvs. Inainte de a incepe sa gatiti, este important sa curatati si sa taiati conopida in bucati mici, astfel incat sa fie gatita uniform. Compozitia de smantana, branza rasa, usturoi, sare si piper, este esentiala pentru a adauga un strat de arome si textura cremoasa la gratins.

Stratul de paine rasa cu unt si parmezan ajuta la obtinerea unei cruste crocante si aurii la suprafata gratinsului. Inainte de a fi pus in cuptor

Poftă bună!