COMPOT DE CAPSUNI, Rețetă Simplă

COMPOT DE CAPSUNI, Rețetă Simplă

Ingrediente necesare pentru COMPOT DE CAPSUNI, Rețetă Simplă:

 • 500 g de căpșuni proaspete
 • 1 litru de apă
 • 150 g de zahăr
 • 1 lămâie

Mod de preparare a COMPOTULUI DE CAPSUNI:

 1. Spală căpșunile sub jet de apă rece și lasă-le să se scurgă.
 2. Îndepărtează codițele și taie căpșunile în bucăți mai mici, dacă sunt foarte mari.
 3. Pune căpșunile într-o oală potrivită și adaugă apa și zahărul.
 4. Stoarce sucul de la o lămâie și adaugă-l în oală.
 5. Pune oala pe foc mediu și adu amestecul la punctul de fierbere.
 6. Redu flacăra și lasă compotul să fiarbă la foc mic timp de aproximativ 15-20 de minute, până când căpșunile se înmoaie.
 7. Lasă compotul să se răcească la temperatura camerei și apoi pune-l în frigider pentru cel puțin 2 ore înainte de a-l servi.

Concluzie: Un delicios și simplu COMPOT DE CAPSUNI

Compotul de căpșuni este o băutură răcoritoare și dulce, perfectă pentru zilele călduroase de vară. Această rețetă simplă îți permite să te bucuri de aroma și gustul natural al căpșunilor proaspete. Ingredientele necesare sunt accesibile și ușor de găsit în orice sezon. Procesul de preparare este rapid și nu necesită multe cunoștințe culinare. Poți savura acest compot ca atare sau îl poți servi cu înghețată de vanilie sau fructe proaspete. Este o opțiune delicioasă și sănătoasă pentru întreaga familie.

Compotul de căpșuni este bogat în vitamina C și antioxidanți, fiind benefic pentru sistemul imunitar și pentru sănătatea pielii. Acesta este un desert sau o gustare ideală pentru cei care doresc să se răcorească și să se hidrateze în timpul verii. Pentru a obține un compot mai dulce, poți adăuga o cantitate mai mare de zahăr. Pentru o variantă mai sănătoasă, poți înlocui zahărul alb cu îndulcitori naturali sau poți reduce cantitatea de zahăr în funcție de preferințe.

Modul de preparare al compotului este foarte simplu. Căpșunile proaspete se spală și se taie în bucăți mai mici, apoi se pun într-o oală împreună cu apa și zahărul. Adăugarea sucului de lămâie va aduce un echilibru de arome și va ajuta la conservarea culorii vibrant roșii a căpșunilor. Compotul se fierbe la foc mic timp de aproximativ 15-20 de minute, până când căpșunile devin moi și eliberează aromele lor delicioase.

După ce compotul s-a răcit, este recomandat să-l pui la frigider pentru a se răci complet și a-și dezvolta toate aromele. Poți servi compotul de căpșuni în pahare sau cupe, cu gheață sau cu înghețată de vanilie. Poți adăuga și fructe proaspete de sezon pentru un plus de prospețime și textură. Este important să te bucuri de acest compot în compania celor dragi și să profiți de beneficiile pe care le oferă acest desert delicios și sănătos.