Ingrediente:

 • 250 g făină de grâu
 • 2 ouă
 • 500 ml lapte vegetal (de soia, de orez sau de migdale)
 • un praf de sare
 • 2 linguri de ulei
 • optional: esență de vanilie, scorțișoară sau coajă de lămâie

Mod de preparare:

 1. Într-un vas mare, se amestecă făina cu sarea și ouăle.
 2. Se adaugă încet laptele vegetal, amestecând continuu, până se obține o compoziție omogenă.
 3. Se poate adăuga esența de vanilie, scorțișoara sau coaja de lămâie, după preferință.
 4. Într-o tigaie antiaderentă, se încălzește 2 linguri de ulei.
 5. Cu ajutorul unei linguri, se pun în tigaie câte 2-3 linguri din compoziția pentru clătite.
 6. Se frige clătita pe ambele părți până devine aurie.
 7. Se repetă același proces pentru restul compoziției.

Clătitele de post sunt gata! Acestea pot fi servite calde, cu miere, fructe sau sirop de arțar. Poate fi o alegere minunată pentru un mic dejun sau un prânz ușor și sănătos, în perioadele de post.

Clătitele de post sunt o rețetă versatilă și ușor de preparat, care poate fi modificată în funcție de preferințe. De exemplu, se pot adăuga fructe proaspete, cum ar fi banane sau zmeură, în compoziția pentru clătite, pentru a le oferi o notă suplimentară de dulceață și aroma.

Aceste clătite pot fi de asemenea preparate cu ingrediente de post, cum ar fi făină de grâu și lapte vegetal, făcându-le potrivite pentru perioadele de post sau pentru cei care urmează o dietă fără produse lactate sau carne.

Clătitele de post sunt, de asemenea, o alegere minunată pentru cei care încearcă să mențină o alimentație echilibrată și sănătoasă. Făina de grâu și laptele vegetal sunt surse bogate de proteine și carbohidrați complecși, care oferă energie și susțin funcționarea organismului pe parcursul zilei.

În plus, clătitele de post sunt ușor de pregătit și pot fi preparate în cantități mari, astfel încât să poată fi servite în mai multe mese sau pot fi păstrate pentru mesele ulterioare. Acestea sunt, de asemenea, un mod creativ și delicios de a utiliza ingredientele pe care le aveți în bucătărie, făcându-le o alegere practică pentru un stil de viață activ.

În concluzie, clătitele de post sunt o rețetă ușoară, versatilă și sănătoasă, care poate fi personalizată în funcție de preferințe și necesități. Acestea pot fi servite la mic dejun, prânz sau cină și sunt o alegere perfectă pentru perioadele de post sau pentru cei care urmează o dietă fără produse lactate sau carne.

Clătitele de post pot fi personalizate cu adaosuri variate, cum ar fi fructe proaspete, nuci sau ciocolată rasă. Acestea pot fi servite cu sirop de arțar sau miere, pentru un plus de dulceață, sau cu iaurt, pentru un plus de proteine. De asemenea, clătitele de post pot fi servite cu mâncăruri vegetariane, cum ar fi legume sau fasole, pentru un plus de nutrienți.

Clătitele de post pot fi, de asemenea, un mod creativ și delicios de a servi ingrediente care ar putea fi folosite în alt fel, cum ar fi făina de grâu și fructele proaspete. De exemplu, se pot adăuga fructe proaspete tăiate în compoziția pentru clătite.

Poftă bună!

Va multumim pentru vizionarea postarii [page_title]