CLAFOUTIS, Rețetă Simplă

CLAFOUTIS, Rețetă Simplă

Introducere:

Astăzi vă prezentăm o rețetă clasică și delicioasă, numită CLAFOUTIS. Această rețetă simplă provine din regiunea franceză Limousin și este adorată de gurmanzi din întreaga lume. Clafoutis este un desert cu un gust unic, combinând fructe proaspete cu un aluat pufoș și cremos. Rețeta originală prevede utilizarea cireșelor, însă puteți folosi și alte fructe de sezon, cum ar fi prunele sau căpșunile. Acum, să trecem la ingredientele necesare pentru a pregăti acest deliciu!

Ingrediente necesare pentru CLAFOUTIS, Rețetă Simplă

Pentru a pregăti Clafoutis, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

 • 500 g de fructe (preferabil cireșe, prune sau căpșuni)
 • 4 ouă
 • 200 g de zahăr
 • 100 g de făină
 • 250 ml de lapte
 • O linguriță de extract de vanilie
 • Unt pentru untat forma

Este important să menționăm că cantitățile de mai sus sunt pentru aproximativ 4-6 porții, în funcție de dimensiunea formei folosite. Dacă doriți să pregătiți mai mult Clafoutis, puteți ajusta cantitățile în consecință.

Mod de preparare a CLAFOUTIS, Rețetă Simplă

 1. Începeți prin a preîncălzi cuptorul la 180°C.
 2. Într-un bol mare, bateți ouăle împreună cu zahărul până când obțineți o compoziție omogenă.
 3. Adăugați făina treptat și amestecați bine pentru a evita formarea cocoloașelor.
 4. Turnați laptele în compoziție și adăugați extractul de vanilie. Amestecați până când toate ingredientele sunt bine incorporate.
 5. Untați forma cu unt și presărați puțin zahăr în ea. Așezați fructele în formă și turnați compoziția de aluat peste ele.
 6. Puneți forma în cuptorul preîncălzit și coaceți timp de aproximativ 40-45 de minute, sau până când Clafoutis capătă o culoare frumoasă aurie.
 7. Lăsați desertul să se răcească puțin înainte de a-l tăia în bucăți. Serviți Clafoutis cu puțin zahăr pudră deasupra și cu o linguriță de cremă sau înghețată de vanilie, dacă doriți.

Concluzie despre reteta CLAFOUTIS, Rețetă Simplă

Clafoutis este un desert ușor de preparat și extrem de gustos. Textura sa moale și cremoasă, combinată cu dulceața fructelor, fac din acest desert o alegere perfectă pentru ocazii speciale sau pentru a vă răsfăța pe voi și pe cei dragi. Rețeta simplă și ingredientele ușor de găsit fac din Clafoutis o opțiune accesibilă pentru oricine dorește să experimenteze bucătăria franceză. Așadar, nu ezitați să pregătiți acest deliciu și să vă bucurați de savoarea unică a Clafoutis!