CIUPERCI CU CASCAVAL LA CUPTOR, Rețetă Simplă

CIUPERCI CU CASCAVAL LA CUPTOR, Rețetă Simplă

Ingrediente necesare pentru CIUPERCI CU CASCAVAL LA CUPTOR

  • 500g ciuperci proaspete
  • 100g casaval ras
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingurita de cimbru uscat
  • Sare si piper dupa gust

Mod de preparare pentru CIUPERCI CU CASCAVAL LA CUPTOR

  1. Preincalziti cuptorul la 200 de grade Celsius.
  2. Spalati bine ciupercile si indepartati coditele.
  3. Intr-o tigaie, incingeti uleiul de masline si adaugati usturoiul tocat marunt. Lasati-l sa se inmoaie si sa isi elibereze aroma.
  4. Adaugati ciupercile si prajiti-le pe ambele parti pana cand devin aurii.
  5. Scoateti ciupercile din tigaie si asezati-le intr-un vas termorezistent. Presarati casavalul ras deasupra si cimbrul uscat. Adaugati sare si piper dupa gust.
  6. Puneti vasul termorezistent in cuptorul preincalzit si lasati ciupercile sa se coaca timp de 15-20 de minute, pana cand casavalul se topeste si capata o culoare aurie.
  7. Serviti calde, ca aperitiv sau alaturi de o salata proaspata.

Concluzie despre rețeta CIUPERCI CU CASCAVAL LA CUPTOR

Aceasta reteta simpla de ciuperci cu cascaval la cuptor este perfecta pentru o cina rapida si delicioasa. Ciupercile proaspete se combina perfect cu gustul intens al cascavalului ras, iar cimbrul adauga o aroma deosebita. Prepararea este rapida si usoara, iar rezultatul final este un aperitiv delicios si aspectuos. Puteti servi aceste ciuperci cu cascaval la cuptor ca atare, alaturi de o salata proaspata sau ca garnitura la feluri principale. Bucurati-va de savoarea lor si incercati aceasta reteta simpla in orice moment al anului.