Ingrediente:

  • 1 pulpa de pui
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 2 patrunjel
  • 2 rosii
  • 1 radacina de telina
  • 1 ardei gras
  • 1 lingura de concentrat de rosii
  • 1 lingura de ulei
  • 1 lingura de otet
  • sare si piper dupa gust
  • 2-3 frunze de dafin
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1 lingura de faina
  • 1 litru de apa

Instructiuni:

  1. Spalati si taiati pulpa de pui in bucati mari.
  2. Taiati morcovii, ceapa, patrunjelul, rosiile, telina si ardeiul gras in bucati mici.
  3. Intr-o oala mare, incalziti uleiul si adaugati pulpa de pui. Gatiti pana cand devine aurie.
  4. Adaugati morcovii, ceapa, patrunjelul, rosiile, telina si ardeiul gras si gatiti timp de 5 minute, amestecand des.
  5. Adaugati concentratul de rosii si otetul si amestecati bine.
  6. Adaugati apa, sare, piper, frunze de dafin si cateii de usturoi. Lasati sa fiarba timp de 30-40 minute.
  7. Inainte de a servi, amestecati faina cu putina apa rece si turnati compozitia in ciorba, amestecand continuu, pana cand sosul devine mai gros.
  8. Ciorba poate fi servita cu mamaliga sau oua ochiuri.

Acesta este un reteta traditionala pentru ciorba de pui a la grec, care poate fi usor adaptata in functie de preferinte. Poate fi personalizata prin adaugarea de mai multe legume sau prin modificarea cantitatii de sare si piper. Acesta este un fel de mancare sanatos si hranitor, perfect pentru o cina de iarna.

Ciorba de pui a la grec este un fel de mancare traditional grecesc, care se bucura de popularitate in intreaga lume. Acesta este un fel de mancare usor si sanatos, care se poate pregati usor acasa. Conform retetei originale, ciorba de pui a la grec este preparata cu o pulpa de pui.

Ciorba de pui a la grec este un fel de mancare traditional, care poate fi adaptat la gusturile si preferintele fiecarui gospodar. Poate fi personalizata prin adaugarea sau eliminarea unor ingrediente, precum ardeiul gras sau concentratul de rosii, sau prin modificarea cantitatii de sare si piper.

Aceasta ciorba poate fi servita ca un fel principal sau ca acompaniament al unei salate sau a unei paini. Este important sa se tina cont de faptul ca ciorba poate fi condimentata, astfel incat sa se obtina un gust deosebit. In plus, aceasta poate fi pastrata in frigider pentru mai multe zile si poate fi incalzita pentru a fi servita la o alta masa.

Cu toate acestea, ciorba de pui a la grec nu este doar usor de preparat si de personalizat, ci si extrem de hranitoare. Pulpa de pui este bogata in proteine, iar legumele, precum morcovii si ceapa, aduc vitamine si minerale importante. De asemenea, aceasta ciorba poate fi usor digerabila si poate fi servita chiar si de persoanele cu probleme digestive.

In concluzie, ciorba de pui a la grec poate fi o alegere excelenta pentru o cina sau o masa de pranz, fiind un fel de mancare hranitor, usor de preparat si personalizat.

Poftă bună!

 

Va multumim pentru vizionarea postarii [page_title]