Ingrediente:

  • 500 g burta de vita
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 2 radacini de patrunjel
  • 2-3 foi de dafin
  • 1 lingura pastarnac sau marar
  • 1 lingura boia de ardei
  • sare si piper, dupa gust
  • 2 litri apa
  • 2 linguri ulei

Instructiuni:

  1. Spalati si taiati bine burta de vita in bucati mari.
  2. Incingeti uleiul intr-o oala mare si adaugati burta taiata. Prajiti-o pana devine aurie pe ambele parti.
  3. Adaugati ceapa taiata marunt si prajiti-o pana devine moale.
  4. Adaugati morcovii, patrunjelul, pastarnacul sau mararul si prajiti-o impreuna cu ceapa pentru cateva minute.
  5. Adaugati foile de dafin, boiaua de ardei si apa fierbinte si acoperiti oala.
  6. Lasati ciorba sa fiarba la foc mic timp de aproximativ 1 ora, pana cand burta este moale si apa s-a ingrosat.
  7. Season with salt and pepper, to taste.
  8. Serviti ciorba de burta fierbinte cu paine proaspata sau arpacaș.

Optional, puteti adauga smantana sau iaurt pentru a da ciorbei o textura mai cremoasa si mai putin acrisoara. De asemenea, puteti adauga si o lingura de zeama de lamaie sau otet balsamic pentru a adauga un plus de savoare. Creati-va propria versiune unica de ciorba de burta si bucurati-va de fiecare lingura.

In plus, ciorba de burta poate fi personalizata in functie de preferintele fiecaruia, adaugand diverse legume sau condimente. De exemplu, puteti adauga cartofi, ardei gras sau chiar vin rosu pentru un plus de savoare si aroma. In cazul in care nu va place acrisoarea burtii, puteti sa o clatiti in apa rece sau sa o fierbeti in prealabil pentru a reduce acrimonia.

Ciorba de burta poate fi servita atat ca fel principal, cat si ca starter sau fel de baza pentru alte mancaruri, cum ar fi sarmale sau chiftelute. Este un preparat traditional romanesc, fiind servit in special in perioada iernii sau a posturilor. In plus, este o reteta usor de facut si un mod excelent de a folosi burta, care poate fi cumparata la un pret accesibil.

Ciorba de burta poate fi, de asemenea, preparata cu ajutorul slow cooker-ului sau a unei oale sub presiune. In acest fel, puteti sa va bucurati de o mancare calda si gustoasa fara a pierde timp si energie in bucatarie. In cazul in care aveti un slow cooker, puteti sa puneti toate ingredientele in el dimineata si sa veniti acasa la o ciorba gata si fierbinte.

In concluzie, ciorba de burta este o reteta simpla si delicioasa care poate fi adaptata in functie de preferinte si poate fi servita la orice ora din zi sau din noapte. Bucurati-va de acest preparat traditional romanesc si dati-va silinta sa il personalizati in functie de propriile preferinte!

In plus, ciorba de burta poate fi conservata in frigider timp de 2-3 zile sau congelata pentru o perioada mai lunga de timp. Atunci cand doriti sa o serviti, puteti sa o incalziti la foc mic pana devine fierbinte. De asemenea, puteti sa adaugati apa calda sau supa de pui in cazul in care ciorba a devenit prea groasa dupa ce a fost refrigerata sau congelata.

In cazul in care doriti sa preparati ciorba de burta pentru mai multe persoane, puteti sa dublati sau sa triplati cantitatile ingredientelor. De asemenea, puteti sa adaugati legume suplimentare, cum ar fi morcovi, telina sau pastarnac, pentru a face ciorba mai sanatoasa si mai hranitoare.

Ciorba de burta poate fi servita cu o paine proaspata sau cu oua ochiuri fierte tari. De asemenea, puteti sa adaugati smantana sau iaurt pentru a-i da un plus de cremozitate si aroma. In cazul in care doriti sa adaugati condimente, puteti sa folositi piper negru, sare si patrunjel proaspat.

In concluzie, ciorba de burta este o reteta traditionala care poate fi preparata usor acasa si poate fi conservata pentru a fi servita intr-un moment ulterior. Adaptati-o in functie de propriile preferinte si bucurati-va de o mancare calda si hranitoare!

Poftă bună!

Va multumim pentru vizionarea postarii [page_title]