CIORBA A LA GREC JAMILA, Rețetă Simplă

CIORBA A LA GREC JAMILA, Rețetă Simplă

Ingrediente necesare pentru ciorba a la Grec Jamila:

  • 500 g de carne de porc (pulpa sau cotlet)
  • 2 cepe mari
  • 2 morcovi
  • 1/2 telina radacina
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 legatura de leustean
  • sare si piper dupa gust
  • 1 lamaie

Mod de preparare a ciorbei a la Grec Jamila:

  1. Curatati si spalati legumele. Ceapa, morcovii, telina si ardeiul gras se taie marunt.
  2. Intr-o oala mare, incalziti uleiul de masline si adaugati ceapa. Caliti ceapa timp de 5 minute, pana devine aurie.
  3. Adaugati carnea de porc taiata cubulete si caliti-o pana se rumeneste usor pe toate partile.
  4. Adaugati morcovii, telina si ardeiul gras si caliti-le timp de 5 minute, amestecand din cand in cand.
  5. Acoperiti ingredientele cu apa si lasati-le sa fiarba la foc mediu timp de aproximativ 1 ora, sau pana cand carnea este frageda.

Concluzie despre reteta ciorbei a la Grec Jamila:

Ciorba a la Grec Jamila este o reteta simpla si delicioasa. Aceasta ciorba traditionala greceasca combina gustul intens al carnii de porc cu aroma legumelor proaspete si a ierburilor aromate. Cu un ingredient secret – zeama de lamaie – ciorba capata o nota acrisoara care o face deosebit de savuroasa. Reteta poate fi adaptata in functie de preferintele personale, putandu-se adauga alte legume sau condimente. Ciorba a la Grec Jamila este potrivita pentru orice ocazie si poate fi servita atat ca fel principal, cat si ca aperitiv. Incercati aceasta reteta simpla si veti fi surprinsi de cat de usor se poate prepara o ciorba delicioasa si satisfacatoare.