CHIFTELE DE DOVLECEI LA CUPTOR CU BRANZA, Rețetă Simplă

Chiftele de Dovlecei la Cuptor cu Branza, Rețetă Simplă

Ingrediente necesare pentru Chiftele de Dovlecei la Cuptor cu Branza

  • 2 dovlecei mari
  • 2 oua
  • 100g branza proaspata de vaci
  • 2 linguri faina
  • 2 catei de usturoi
  • 1 legatura marar proaspat
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare pentru Chiftele de Dovlecei la Cuptor cu Branza

  1. Incepe prin a curata si a rade dovleceii pe partea mare a razatoarei. Pune-i intr-o strecuratoare si presara sare pentru a elimina excesul de apa. Lasa-i sa stea timp de aproximativ 10 minute si apoi stoarce-i bine pentru a elimina cat mai multa apa.
  2. Intr-un bol mare, bate ouale si adauga branza de vaci sfaramata, faina, usturoiul tocat fin si mararul taiat marunt. Amesteca bine pana la obtinerea unei compozitii omogene.
  3. Adauga dovleceii scursi si stoarsi in bol, apoi amesteca pana la incorporare completa a ingredientelor. Condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
  4. Preincalzeste cuptorul la 180°C (termostat 6). Acopera o tava de copt cu hartie de copt si unge-o cu putin ulei.
  5. Formeaza chiftele rotunde sau ovale din compozitia de dovlecei si aseaza-le in tava de copt. Coace chiftelele la cuptor pentru aproximativ 25-30 de minute sau pana cand devin aurii si crocante.

Concluzie despre reteta Chiftele de Dovlecei la Cuptor cu Branza

Chiftelele de dovlecei la cuptor cu branza sunt o reteta simpla si gustoasa, perfecta pentru zilele cand vrei sa mananci ceva sanatos si usor de preparat. Aceasta reteta este ideala pentru cei care doresc sa consume mai putine calorii sau pentru vegetarieni, deoarece nu contine carne. Dovleceii rasi adauga o textura placuta si o savoare delicata chiftelor, iar branza de vaci contribuie la consistenta si gustul acestora. Cu putina faina, oua si condimente, obtii o compozitie omogena din care poti modela chiftelele si le poti coace la cuptor pana cand devin crocante si aurii. Aceasta reteta poate fi servita ca fel principal alaturi de o salata proaspata sau ca aperitiv la o masa festiva. Indiferent de ocazie, chiftelele de dovlecei la cuptor cu branza vor fi cu siguranta apreciate de toti cei care le vor gusta.