CHIFLA, Rețetă Simplă

CHIFLA, Rețetă Simplă

Introducere

Chifla este un produs de patiserie extrem de popular și apreciat în cultura culinară românească. Acest produs de patiserie se găsește în majoritatea brutăriilor și este apreciat atât pentru gustul său delicios, cât și pentru aspectul său atrăgător. Deși pare o rețetă complicată, chiflele pot fi preparate în mod simplu și rapid, chiar și acasă. Astfel, veți putea savura delicioasele chifle proaspete în confortul propriului cămin.

Ingrediente necesare pentru Chifla

 • 500g făină albă
 • 7g drojdie uscată
 • 1 lingură zahăr
 • 1 linguriță sare
 • 250ml apă călduță
 • 2 linguri ulei
 • semințe de susan sau de mac pentru decor

Mod de preparare a Chiflei

 1. Într-un bol mare, amestecați făina, drojdia uscată, zahărul și sarea.
 2. Adăugați apă călduță și uleiul în bolul cu ingredientele uscate. Framântați bine până când obțineți un aluat moale și omogen.
 3. Acoperiți bolul cu un prosop curat și lăsați aluatul să crească pentru aproximativ o oră, până când acesta își dublează volumul.
 4. După ce aluatul a crescut, răsturnați-l pe o suprafață de lucru ușor înfăinată și împărțiți-l în bucăți egale, în funcție de cât de mari doriți să fie chiflele.
 5. Modelați fiecare bucată de aluat în formă de chiflă și așezați-le pe o tavă de copt acoperită cu hârtie de copt. Lăsați-le să mai crească pentru aproximativ 15-20 de minute.

Concluzie despre rețeta Chiflei

Chiflele sunt o alegere excelentă pentru micul dejun sau gustarea de peste zi. Această rețetă simplă vă permite să obțineți chifle proaspete și delicioase chiar acasă, în câteva etape ușor de urmat. Puteți personaliza aromele chiflilor adăugând semințe de susan sau de mac înainte de coacere. Savurați chiflele calde, cu unt și gem, sau le puteți umple cu ingredientele preferate pentru a vă crea sandwich-uri delicioase. Indiferent de alegerea făcută, veți fi încântați de gustul și textura moale a acestor chifle făcute în casă. Îndrăzniți să vă testați abilitățile în bucătărie și pregătiți această rețetă simplă de chifle!

Va multumim pentru vizionarea postarii [page_title]