Reteta pentru cheesecake cu rodie:

Ingrediente:

  • crusta:
    • 1 1/2 cesti biscuiti Digestive sau graham crackers
    • 6 linguri unt topit
    • 3 linguri zahar
  • umplutura:
    • 4 pachete crema de branza la temperatura camerei
    • 1 cup zahar
    • 4 oua
    • 1 lingura esenta de vanilie
    • 1/2 cup smantana
    • 1/2 cup suc de rodie

Instructiuni:

  1. Preincalziti cuptorul la 350°F (175°C).
  2. Amestecati biscuitii zdrobiti, untul topit si zaharul pentru crusta intr-un bol. Transferati amestecul intr-o tava de 9 inch (23 cm) unsa cu ulei. Apasati crusta usor cu dosul unei linguri pentru a forma un strat uniform.
  3. Coaceti crusta in cuptor pentru 10-12 minute, pana devine aurie si parfumata. Lasati crusta sa se raceasca in tava.
  4. In timp ce crusta se raceste, pregatiti umplutura. In bolul unui mixer, amestecati crema de branza si zaharul pana devine crema. Adaugati ouale, unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare adaugare. Adaugati esenta de vanilie si smantana si amestecati pana sunt complet incorporate.
  5. Adaugati sucul de rodie si amestecati usor.
  6. Turnati umplutura peste crusta racita si coaceti cheesecake-ul in cuptor pentru 35-40 minute, pana devine usor aurie si setat.
  7. Lasati cheesecake-ul sa se raceasca complet in tava, apoi transferati-l la frigider pentru cel putin 4 ore, sau chiar peste noapte.
  8. Decorati cu bucati de rodie proaspete si serviti rece.

Cheesecake-ul este o prajitura foarte apreciata, cu o crusta crocanta si o umplutura cremoasa. Varianta cu rodie aduce un plus de prospetime si acrisoare, care contrasta perfect cu dulceata umpluturii.

Aceasta reteta este relativ simpla de preparat si poate fi adaptata la diverse alte fructe, precum cirese, capsuni sau zmeura. In cazul in care doriti sa evitati zaharul, puteti folosi si zahar alternative precum xylitol sau eritritol.

Este important sa folositi crema de branza la temperatura camerei, pentru a evita formarea de cocoloase in umplutura. De asemenea, este important sa nu amestecati prea mult umplutura, pentru a evita formarea de bule de aer, care ar putea afecta aspectul final al cheesecake-ului.

Inainte de a-l servi, puteti sa-l decorati cu fructe proaspete, sirop de zahar sau frisca. Acest cheesecake poate fi pastrat in frigider timp de 2-3 zile, insa este cel mai bine sa fie servit proaspat.

In concluzie, cheesecake cu rodie este o prajitura perfecta pentru un desert de weekend sau o petrecere, si sigur va impresiona invitatii cu gustul sau deosebit. Asadar, incercati aceasta reteta acasa si bucurati-va de un desert delicios!

Pentru crusta, se amesteca biscuitii pişcot cu unt topit si se presara uniform in forma de cheescake, apoi se preseaza cu degetele sau cu fundul unei linguri. Se coace in cuptor pentru aproximativ 10 minute, sau pana cand devine aurie si crocanta.

Umplutura este formata din crema de branza, zahar, oua, esenta de vanilie si sucul de rodie. Acestea se amesteca bine, apoi se toarna peste crusta pre-coapta. Se coace din nou in cuptor, la temperatura moderata, pana cand umplutura devine ferma la atingere.

Dupa coacere, cheesecake-ul se lasa sa se raceasca la temperatura camerei, apoi se poate introduce in frigider pentru aproximativ 2-3 ore, sau pana cand devine complet rece. Inainte de a fi servit, se poate decora cu fructe proaspete, frisca sau orice alta decoratiune doriti.

In plus, acest cheesecake poate fi personalizat in functie de preferintele individuale, prin adaugarea de alte fructe sau arome, cum ar fi ciocolata sau fructe de padure.

In concluzie, reteta de cheesecake cu rodie este una versatila si usor de preparat, care poate fi savurata atat de catre adulti, cat si de catre copii. Asadar, nu ezitati sa o incercati acasa!

Poftă bună!

Va multumim pentru vizionarea postarii [page_title]

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*