Ingrediente:

  • crusta:
    • 1 1/2 cani de biscuiti digestivi zdrobiti
    • 1/4 cana de unt topit
  • umplutura:
    • 32 oz de branza de vaci
    • 1 cana de zahar
    • 1/4 cana de faina
    • 4 oua mari
    • 1/4 cana de suc de lamaie
    • 1 esenta de vanilie
  • glazura:
    • 1/2 cana de capsuni proaspete sau congelate
    • 1/4 cana de zahar
    • 1/4 cana de suc de lamaie

Instructiuni:

  1. Preincalziti cuptorul la 350 grade F (175 grade C).
  2. Amestecati biscuitii zdrobiti cu untul topit si presarati in forma de tort cu diametrul de 9 inch.
  3. In mixer, amestecati branza de vaci, zaharul, faina, ouale, suc de lamaie si esenta de vanilie pana devine cremoasa.
  4. Turnati umplutura peste crusta si coaceti timp de 45-50 de minute sau pana cand este aproape setata.
  5. In timp ce se raceste cheesecake-ul, pregatiti glazura de capsuni prin fierbere capsunile, zaharul si suc de lamaie intr-un vas mic pana se ingroasa si se face o pasta.
  6. Lasati sa se raceasca si apoi turnati peste cheesecake.
  7. Lasati sa se raceasca complet inainte de a servi.

Cheesecake-ul cu capsuni este un desert clasic si delicios, care se poate savura atat vara cat si iarna. Are o crusta crocanta de biscuiti, o umplutura cremoasa de branza de vaci si o glazura dulce si acrisoara de capsuni proaspete sau congelate. Este perfect pentru o masa de sarbatoare sau pentru un desert de weekend.

Ingredientele pentru crusta sunt simple si probabil le aveti deja in bucataria dvs. Biscuitii digestivi sunt zdrobiti si amestecati cu unt topit pentru a forma o crusta crocanta si delicioasa. Puteti folosi orice tip de biscuiti va place, dar biscuitii digestivi sunt o alegere traditionala pentru cheesecake.

Umplutura este cea mai importanta parte a cheesecake-ului si este compusa din branza de vaci, zahar, faina, oua, suc de lamaie si esenta de vanilie. Acestea sunt amestecate bine in mixer pentru a obtine o textura fina si cremoasa. Este important sa folositi branza de vaci la temperatura camerei pentru a evita bulele de aer in umplutura.

Glazura de capsuni este o adaugare delicioasa si colorata la cheesecake. Capsunile sunt fierte cu zahar si suc de lamaie pana cand se ingroasa si se face o pasta. Acest lucru se adauga peste cheesecake si se lasa sa se raceasca inainte de a fi servit. Puteti folosi capsuni proaspete sau congelate pentru glazura, in functie de disponibilitate.

Cheesecake-ul cu capsuni este un desert care poate fi pregatit cu usurinta acasa. Este important sa respectati instructiunile si sa lasati cheesecake-ul sa se raceasca complet inainte de a fi servit pentru a obtine o textura perfecta. Serviti-l cu inghetata sau frisca pentru un plus de indulgenta.

Poftă bună!

Va multumim pentru vizionarea postarii [page_title]

3 thoughts on “Cheesecake cu capșuni, rețetă gustoasă

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*