Checul cu zmeură și nucă este un desert delicios, perfect pentru orice ocazie. Acesta combină aroma dulce și acidă a zmeurelor proaspete cu aroma bogată și nucată a nucilor, creând un gust delicios și o textură crocantă.

Pentru a face acest chec, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

 • 200 g făină
 • 1/2 linguriță praf de copt
 • 1/4 linguriță bicarbonat de sodiu
 • 1/4 linguriță sare
 • 150 g unt la temperatura camerei
 • 150 g zahăr granulat
 • 2 ouă mari
 • 1 linguriță extract de vanilie
 • 120 ml lapte
 • 100 g nuci măcinate
 • 150 g zmeură proaspătă

Pentru a începe, preîncălziți cuptorul la 180°C. Într-un castron mediu, amestecați făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și sarea și lăsați deoparte.

Într-un alt castron mare, bateți untul și zahărul până la obținerea unei creme spumoase. Adăugați ouăle, unul câte unul, și bateți bine după fiecare adăugare. Adăugați extractul de vanilie și amestecați bine.

Adăugați treptat amestecul de făină în amestecul de unt și ou, alternând cu laptele, și amestecați bine după fiecare adăugare. Adăugați nucile măcinate și amestecați bine.

Turnați jumătate din amestecul de chec într-o formă de copt unsă cu unt și tapetată cu hârtie de copt. Distribuiți uniform zmeura peste amestecul de chec, apoi turnați restul de amestec de chec deasupra.

Coaceți în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 50-60 de minute sau până când un test de scobitoare introdus în mijlocul checului iese curat.

Lăsați checul să se răcească în formă timp de aproximativ 10 minute, apoi scoateți-l din formă și lăsați-l să se răcească complet pe un grătar.

Puteți servi checul cu zmeură și nucă în felii, alături de o cupă de înghețată de vanilie sau o cană de ceai sau cafea. Acest chec se va păstra proaspăt timp de câteva zile, păstrat într-un recipient etanș la temperatura camerei sau în frigider.

Checul cu zmeură și nucă este o combinație delicioasă de ingrediente și o alternativă delicioasă la checul clasic cu ciocolată sau vanilie. În această rețetă, zmeura proaspătă adaugă o aromă dulce și acidă, în timp ce nucile măcinate oferă o aromă bogată și textură crocantă.

Este important să utilizați ingrediente proaspete și de calitate pentru a obține un chec delicios. Este recomandat să folosiți zmeură proaspătă, de preferință cumpărată de la un producător local sau de la piață. De asemenea, puteți folosi orice fel de nuci preferați, cum ar fi migdale, alune sau fistic.

Pentru a face acest chec, este important să mixați untul și zahărul bine, până când obțineți o cremă spumoasă. Adăugarea ouălor unul câte unul și bătând bine după fiecare adăugare, va ajuta la obținerea unei consistențe uniforme a checului. Adăugarea extractului de vanilie și a laptelui va ajuta la înmuierea aluatului și la obținerea unui chec pufos și umed.

Este important să distribuiți uniform zmeura peste amestecul de chec, astfel încât să nu existe zone goale sau prea aglomerate. De asemenea, adăugarea nucilor măcinate îi va oferi checului o textură crocantă și o aromă delicioasă. Este important să nu exagerați cu cantitatea de nuci, astfel încât să nu supraîncărcați aluatul și să nu îi schimbați consistența.

Pentru a obține cea mai bună textură și gust, este recomandat să coaceți checul la temperatura potrivită și timpul corect. Este important să preîncălziți cuptorul la temperatura indicată în rețetă și să coaceți checul în partea de jos a cuptorului pentru a permite creșterea uniformă a aluatului. Checul este gata atunci când este rumenit frumos și poate fi testat cu un cuțit sau cu o scobitoare, care trebuie să iasă curată din interiorul checului.

Checul cu zmeură și nucă este perfect pentru o varietate de ocazii, inclusiv pentru micul dejun, brunch, prânz sau desert. Poate fi servit cu o cupă de înghețată sau cu o ceașcă de ceai sau cafea. Acesta poate fi păstrat într-un recipient sigilat la temperatura camerei sau în frigider timp de câteva zile și poate fi recălzit rapid în cuptor sau în cuptorul cu microunde.

În concluzie, checul cu zmeură și nucă este o alegere delicioasă și ușor de făcut pentru orice ocazie. Cu ingrediente simple și o rețetă ușor de urmat, acest chec va fi cu siguranță un succes printre familia și prietenii dumneavoastră.

Poftă bună!

Va multumim pentru vizionarea postarii [page_title]