Ingrediente:

  • 250g făină
  • 125g zahăr
  • 125g unt
  • 2 ouă
  • 1 linguriță praf de copt
  • 300g visine proaspete
  • opțional: zahăr pudră pentru decor

Mod de preparare:

  1. Preîncălziți cuptorul la 180°C.
  2. Amestecați făina cu praful de copt și un vârf de sare.
  3. Adăugați untul moale și amestecați cu degetele până se formează o mămăligă.
  4. Adăugați zahărul și ouăle și amestecați bine.
  5. Adăugați visinele și amestecați ușor.
  6. Turnați compoziția într-o tavă unsă cu unt sau tapetată cu hârtie de copt.
  7. Coaceți checul timp de 35-40 de minute sau până când trece testul cu scobitoarea.
  8. Lăsați să se răcească în tavă.
  9. Optional, pudrați cu zahăr pudră înainte de servire.

Checul cu visine este o prajitura traditionala, ideala pentru a fi servita la micul dejun sau la o cafea dupa-amiaza. Acesta este usor de preparat si poate fi personalizat in functie de preferintele fiecaruia, adaugand sau eliminand anumite ingrediente.

Incepeti prin preincalzirea cuptorului la 180°C. In acest timp, puteti pregati ingredientele necesare. Amestecati faina cu praful de copt si un varf de sare si adaugati untul moale, amestecand cu degetele pana se formeaza o mamaliga. Adaugati zaharul si ouale si amestecati bine pana se obtine o compozitie omogena.

In continuare, adaugati visinele proaspete si amestecati usor. Este important sa nu amestecati prea mult, deoarece acest lucru poate face ca visinele sa se sparga si sa elibereze suc, alterand astfel textura checului.

Turnati compozitia obtinuta intr-o tava unsa cu unt sau tapetata cu hartie de copt. Coaceti checul timp de 35-40 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea. Acest test consta in introducerea unei scobitori in centrul checului – daca aceasta iese curata, inseamna ca checul este gata.

Dupa coacere, lasati checul sa se raceasca in tava pentru cateva minute. Apoi, il puteti scoate si il puteti servi fie cald, fie rece. Daca doriti, puteti sa-l pudrati cu zahar pudra inainte de servire, pentru un plus de indulcire.

Checul cu visine este o prajitura usoara si delicioasa, care poate fi savurata in orice moment al zilei. Aceasta poate fi de asemenea personalizata prin adaugarea de alte fructe sau arome, precum scortisoara sau vanilie. Experimentati si bucurati-va de aceasta prajitura traditionala!

Checul cu visine poate fi servit atat la micul dejun, cat si la cafeaua de dupa-amiaza sau la desert. Acesta este un preparat versatil, care poate fi usor adaptat in functie de preferintele fiecaruia. De exemplu, puteti adauga nuca sau alte fructe uscate in compozitie, pentru un plus de aroma si textura.

Acest chec este de asemenea potrivit pentru ocazii speciale, cum ar fi aniversari, petreceri sau evenimente festive. Il puteti servi impreuna cu un pahar de lapte sau cu o ceasca de cafea, pentru a-i adauga un plus de savoare.

In plus, checul cu visine poate fi usor preparat in avans si pastrat in frigider, fiind ideal pentru momentele in care doriti sa aveti la dispozitie o prajitura delicioasa si usor de servit.

In concluzie, checul cu visine este o prajitura clasica, usor de preparat si versatila, care poate fi personalizata in functie de preferinte. Servit alaturi de o bautura calda sau rece, acesta poate fi un adevarat deliciu pentru papilele gustative. Asadar, incercati aceasta reteta si bucurati-va de un desert traditional si delicios!

Poftă bună!

Va multumim pentru vizionarea postarii [page_title]