CHEC CU LAMAIE, Rețetă Simplă

Introducere

Acest articol vă prezintă rețeta simplă și delicioasă pentru Checul cu Lămâie. Acest desert aromat este perfect pentru a fi savurat ca o gustare sau ca un desert în orice moment al zilei. Rețeta este ușor de făcut și rezultatul final este un chec pufos, cu un gust proaspăt și citric. Savurați-l alături de o ceașcă de ceai sau de o cafea și bucurați-vă de această delicatesă minunată.

Ingrediente necesare pentru CHEC CU LAMAIE

Pentru a prepara acest desert delicios, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

 1. 200 g de făină
 2. 150 g de zahăr
 3. 150 g de unt la temperatura camerei
 4. 4 ouă
 5. Coaja și sucul de la 2 lămâi
 6. 1 linguriță de praf de copt
 7. 1 vârf de sare

Toate aceste ingrediente pot fi găsite cu ușurință în orice magazin alimentar.

Mod de preparare al CHEC-ULUI CU LAMAIE

 1. Începeți prin preîncălzirea cuptorului la 180 de grade Celsius și pregătiți o formă de chec, pe care o veți unge cu puțin unt și o veți tapeta cu făină.
 2. Într-un castron mare, combinați untul și zahărul și mixați-le până obțineți o compoziție cremoasă și pufoasă.
 3. Adăugați ouăle pe rând, mixând bine după fiecare adăugare.
 4. Adăugați coaja și sucul de lămâie în compoziție și amestecați bine.
 5. Într-un alt castron, amestecați făina, praful de copt și sarea.
 6. Adăugați treptat amestecul de făină în compoziția cu lămâie și amestecați până când toate ingredientele sunt bine incorporate.
 7. Turnați compoziția în forma pregătită și dați la cuptor pentru aproximativ 40-45 de minute, sau până când checul este rumenit și trece testul scobitorii.
 8. După ce checul este copt, lăsați-l să se răcească în forma timp de aproximativ 10 minute, apoi transferați-l pe un grătar pentru a se răci complet.

Concluzie

Checul cu lămâie este o rețetă simplă și delicioasă, perfectă pentru a fi savurat ca o gustare sau ca un desert în orice moment al zilei. Prepararea acestui desert nu necesită mult timp sau efort, iar rezultatul final este un chec pufos, aromat și ușor de făcut. Savurați-l alături de o ceașcă de ceai sau de o cafea și bucurați-vă de gustul proaspăt și citric al acestui desert minunat. Așadar, urmați cu atenție pașii de preparare pentru a obține un chec cu lămâie perfect în fiecare dată.