CHEC CU CIOCOLATA, Rețetă Simplă

CHEC CU CIOCOLATA, Rețetă Simplă

Ingrediente necesare pentru CHEC CU CIOCOLATA

Pentru a prepara acest delicios chec cu ciocolată, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

 • 200g de ciocolată neagră
 • 200g de unt
 • 200g de zahăr
 • 4 ouă
 • 200g de făină
 • 1 linguriță de praf de copt
 • un praf de sare

Mod de preparare a CHECULUI CU CIOCOLATA

 1. Începeți prin topirea ciocolatei și a untului la bain-marie, amestecând constant până când obțineți o compoziție omogenă.
 2. Într-un bol separat, bateți ouăle împreună cu zahărul până când obțineți o spumă consistentă și pufoasă.
 3. Adăugați treptat făina amestecată cu praful de copt și sarea în compoziția de ouă și zahăr, amestecând ușor până când toate ingredientele sunt incorporate.
 4. Turnați treptat compoziția de ciocolată și unt topit în amestecul de ouă și făină, amestecând continuu până când obțineți o compoziție omogenă.
 5. Transferați compoziția într-o formă de chec prevăzută cu hârtie de copt și coaceți la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius timp de aproximativ 40-45 de minute, sau până când checul este rumenit și trecut testul scobitorii.
 6. Lăsați checul să se răcească complet înainte de a-l tăia și servi.

Concluzie despre reteta CHECULUI CU CIOCOLATA

Acest chec cu ciocolată este o rețetă simplă și delicioasă, perfectă pentru orice ocazie. Textura sa moale și aromă bogată de ciocolată îl transformă într-un desert adorat de toți. Cu ingrediente ușor de găsit și un mod de preparare simplu, acest chec cu ciocolată poate fi pregătit rapid și fără prea mult efort. Este ideal pentru a fi savurat alături de o ceașcă de ceai sau cafea, dar poate fi la fel de bine servit la petreceri sau evenimente speciale. Sperăm că veți încerca această rețetă și veți fi încântați de rezultatul final!