Ingrediente:

 • 2 ouă
 • 200 g zahăr
 • 200 ml ulei vegetal
 • 300 g făină
 • 2 linguri praf de copt
 • 200 ml lapte
 • 300 g afine proaspete sau congelate

Mod de preparare:

 1. Încălziți cuptorul la 180°C.
 2. Într-un bol mare, bateți ouăle cu zahăr până se albesc și devin spumoase. Adăugați uleiul și mixați bine.
 3. Adăugați făina și praful de copt, amestecând până se omogenizează.
 4. Adăugați încet laptele, amestecând în continuare până se obține un amestec fără cocoloșe.
 5. Adăugați afinele proaspete sau congelate în amestec și amestecați ușor pentru a le distribui uniform în compoziție.
 6. Turnați compoziția într-o tavă pentru chec unsă cu unt sau tapetată cu hârtie de copt.
 7. Introduceți tava în cuptor și coaceți timp de aproximativ 45-50 de minute sau până când o scobitoare introdusă în mijlocul checului iese curată.
 8. Lăsați checul să se răcească în tavă timp de câteva minute, apoi tăiați în porții și serviți cald sau la temperatura camerei.

Checul cu afine este un desert ușor de făcut și este perfect pentru zilele însorite de vară, când afinele sunt în sezon. Acesta poate fi servit cu o lingură de frișcă sau înghețată, sau poate fi presărat cu zahăr pudră sau ciocolată rasă. Checul cu afine este un desert ideal pentru micul dejun, gustare sau cină, și poate fi păstrat în frigider timp de câteva zile.

Checul cu afine este un desert clasic și ușor de făcut, care se bucură de popularitate în întreaga lume. Este o alegere excelentă pentru zilele calde de vară, când afinele sunt în sezon și sunt disponibile proaspete și pline de savoare. Checul cu afine poate fi servit ca atare, sau poate fi îmbogățit cu frișcă sau înghețată, sau poate fi presărat cu zahăr pudră sau ciocolată rasă.

Rețeta de bază pentru checul cu afine este foarte simplă, și nu necesită ingrediente complicate sau prea mult timp de pregătire. Se bazează pe un aluat clasic pentru chec, format din ouă, zahăr, ulei vegetal, făină, praf de copt și lapte. Afinele sunt adăugate la amestecul de aluat pentru a-i oferi un gust dulce-acrișor și pentru a-i adăuga o textură crocantă.

Procesul de pregătire pentru checul cu afine este foarte ușor și poate fi finalizat în câteva minute. În primul rând, ouăle sunt bătute cu zahăr până se albesc și devin spumoase, apoi se adaugă uleiul și se mixează bine. În continuare, se adaugă făina și praful de copt, și se amestecă până se obține un amestec fără cocoloșe. Laptele este adăugat încet, apoi se adaugă afinele și se amestecă ușor pentru a le distribui uniform în compoziție.

După ce aluatul este pregătit, acesta este turnat într-o tavă pentru chec unsă cu unt sau tapetată cu hârtie de copt. Tava este introdusă în cuptor și se coace timp de aproximativ 45-50 de minute, sau până când o scobitoare introdusă în mijlocul checului iese curată. După coacere, checul este lăsat să se răcească în tavă timp de câteva minute.

Checul cu afine poate fi servit cald sau rece, și poate fi personalizat după gustul fiecăruia. De exemplu, poate fi adăugat zahăr pudră sau ciocolată rasă pentru a-i adăuga un plus de dulceață. De asemenea, poate fi îmbogățit cu frișcă sau cu o glazură de ciocolată.

Checul cu afine este un desert versatil și poate fi servit la micul dejun, la prânz sau la cină, sau poate fi inclus în pachetele de masă pentru picnic sau pentru drum. Este, de asemenea, un desert potrivit pentru reuniunile de familie sau pentru petrecerile cu prietenii.

În concluzie, checul cu afine este un desert ușor de făcut, care se bucură de o popularitate largă datorită gustului său delicios și versatilității. Este o alegere excelentă pentru zilele calde de vară, când afinele sunt în sezon și sunt disponibile proaspete și pline de savoare. Deci, nu ezitați să încercați această rețetă acasă, și să vă bucurați de un desert sănătos și delicios.

Poftă bună!

Va multumim pentru vizionarea postarii [page_title]