CEAFA DE PORC LA GRATAR, Rețetă Simplă

CEAFA DE PORC LA GRATAR, Rețetă Simplă

Introducere:
Ceafa de porc la grătar este una dintre cele mai simple și delicioase rețete de preparat carne de porc. Această rețetă clasică se realizează cu ingrediente ușor de găsit și poate fi preparată atât pentru o cină în familie, cât și pentru o petrecere în aer liber. Carnea de porc este fragedă și suculentă, iar grătarul îi conferă un gust intens și aromat. Descoperă mai jos ingredientele necesare și modul simplu de preparare a acestei rețete delicioase.

Ingrediente necesare pentru CEAFA DE PORC LA GRATAR, Rețetă Simplă:

 • 4 bucăți de ceafă de porc (aproximativ 1 kg)
 • Sare și piper după gust
 • Suc de lămâie (opțional)
 • 2 căței de usturoi (opțional)
 • Ulei pentru uns grătarul

Mod de preparare: CEAFA DE PORC LA GRATAR, Rețetă Simplă:

 1. Înainte de toate, pregătește carnea de porc. Spală bucățile de ceafă sub jet de apă rece și tamponați-le cu un prosop de hârtie pentru a le usca. Dacă dorești, poți utiliza sucul de lămâie pentru a marinat carnea timp de 30 de minute.
 2. După ce carnea este pregătită, este timpul să o condimentezi. Frecă bucățile de ceafă cu sare și piper, astfel încât condimentele să pătrundă bine în carne și să-i ofere un gust delicios.
 3. Într-o tigaie sau pe o plită, încinge uleiul. Adaugă bucățile de ceafă de porc și lasă-le să se rumenească pe fiecare parte timp de aproximativ 4-5 minute, până când carnea este fragedă și aurie.
 4. Dacă dorești, poți adăuga usturoiul tocat fin în ultimele minute ale preparării, pentru a-i oferi un gust aromat și intens.
 5. După ce ceafa de porc a fost gătită pe grătar, acoperă-o cu folie de aluminiu și las-o să se odihnească timp de aproximativ 5 minute. Acest lucru va ajuta la păstrarea sucului în carne și la obținerea unei texturi fragede și suculente.
 6. Servește ceafa de porc la grătar alături de garnitura preferată și savurează-o cu plăcere!

Concluzie despre rețeta CEAFA DE PORC LA GRATAR, Rețetă Simplă:

Ceafa de porc la grătar este o rețetă simplă, dar extrem de gustoasă, care poate fi pregătită cu ușurință chiar și de cei mai puțin experimentați bucătari. Carnea de porc devine fragedă și suculentă datorită grătarului, iar condimentele simple îi oferă un gust delicios. Poți să o servești cu diferite garnituri, de la cartofi prăjiți până la legume la grătar. Rețeta este perfectă pentru o cină în familie sau pentru o petrecere în aer liber alături de prieteni. Așadar, nu ezita să încerci această rețetă simplă și să te bucuri de savoarea inconfundabilă a ceafăi de porc la grătar.