Cea mai buna reteta de carbonara cu crema, Simplă și Rapidă
Introducere:
Cea mai buna reteta de carbonara cu crema este perfecta pentru cei care doresc sa se bucure de un preparat savuros si cremos, dar care nu au mult timp la dispozitie. Aceasta reteta simpla si rapida de carbonara va impresiona cu siguranta papilele gustative, fiind o alegere excelenta pentru masa de pranz sau cina. Combinația perfectă de arome și texturi, alături de ingredientele de calitate, vor face din această rețetă un succes garantat. Așadar, pregătește-te să încerci cea mai buna reteta de carbonara cu crema!
Ingrediente necesare pentru cea mai buna carbonara cu crema
- 200 grame de paste fettuccine
- 150 grame de bacon taiat cubulete sau bucati subtiri
- 3 catei de usturoi, tocati fin
- 200 ml de smantana pentru gatit
- 3 galbenusuri de ou
- 50 grame de parmezan ras
- sare si piper, dupa gust
Mod de preparare simplu și rapid
Pentru a pregăti cea mai buna carbonara cu crema, urmați următorii pași simpli și rapizi:
- Într-o oală cu apă clocotită și sare, fierbeți pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Le scurgeți apoi și le puneți deoparte.
- Într-o tigaie mare, puneți baconul și îl rumeniți la foc mediu până devine crocant și eliberează grăsimea. Adăugați usturoiul tocat și căliți-l până devine ușor auriu.
- Într-un bol separat, bateți galbenusurile de ou împreună cu smântâna și parmezanul ras. Adăugați sare și piper după gust și amestecați bine.
- Turnați amestecul de ou și smântână peste baconul și usturoiul călit și amestecați rapid pentru a evita ca ouăle să se coaguleze și să devină omletă.
- Adăugați pastele fierte în tigaie și amestecați bine, până când sosul se leagă frumos de paste. Lăsați preparatul pe foc mic pentru încă 2-3 minute, amestecând constant.
- Serviți carbonara cu crema caldă, presărând parmezan ras și piper proaspăt măcinat deasupra.
Concluzie: O reteta delicioasa și ușor de pregătit
Aceasta reteta simpla si rapida de carbonara cu crema este cu siguranta una dintre cele mai bune alegeri pentru o masa delicioasa si satisfacatoare. Textura cremoasa a sosului, combinata cu aroma intensa a baconului si a usturoiului, vor transforma acest preparat intr-o adevarata bucurie pentru papilele gustative. Pregatirea felului de mancare nu dureaza mai mult de 30 de minute, ceea ce o face o alegere excelenta pentru momentele in care doriti sa gatiti ceva rapid, dar fara a face rabat de la gust. Indiferent daca pregatiti aceasta reteta pentru intreaga familie sau pentru a-i impresiona pe prieteni, cu siguranta nu veti fi dezamagiti de rezultatul final. Asadar, pune-te pe treaba si bucura-te de cea mai buna reteta de carbonara cu crema!
Post Views: 21
Related Posts:
- Rețetă de pizza simplă, Rețetă Simplă Retetă simplă și delicioasă pentru Rețetă de pizza simplă: Ingrediente: 1 aluat de pizza (poți găsi la supermarket sau poți face aluatul acasă) sos de roșii (sau sos de pizza) 150g mozzarella rasă 1/2 ceapă roșie tăiată subțire 100g ciuperci tăiate felii 50g șuncă tăiată felii 1 linguriță oregano uscat 1 linguriță ulei de măsline Instrucțiuni : Preîncălzește cuptorul la 220°C. Pune aluatul pe o foaie de copt și întinde-l într-o formă rotundă. Pune sosul de roșii peste aluat și întinde-l uniform. Adaugă mozzarella rasă peste sos. Adaugă ceapa roșie, ciupercile și șunca. Presară oregano uscat pe deasupra. Stropiți cu…
- Rețetă pizza pufoasa, Rețetă Simplă Retetă simplă și delicioasă pentru Rețetă pizza pufoasa: Ingrediente: 500g făină 1 linguriță de sare 1 plic de drojdie uscată (7g) 300ml apă caldă 2 linguri de ulei de măsline sos de roșii mozzarella rasă alte ingrediente preferate pentru umplere (ex. șuncă, ciuperci, ardei, ceapă, măsline etc.) Instrucțiuni : Încălziți cuptorul la 200°C. Într-un bol mare, amestecați făina și sarea. Adăugați drojdia și amestecați bine. Într-un alt bol, amestecați apa caldă cu uleiul de măsline. Adăugați amestecul de apă și ulei în bolul cu făină și amestecați cu o lingură de lemn până se formează un aluat omogen. Transferați aluatul…
- Supă cremă de spanac, Rețetă Simplă Retetă simplă și delicioasă pentru Supă cremă de spanac: Ingrediente: 1 ceapa medie, tocata fin 2 catei de usturoi, pisati 500 g de spanac proaspat sau congelat 1 litru de supa de legume 1/2 cana de smantana lichida sare si piper, dupa gust ulei de masline Instrucțiuni : Incepeti prin a incalzi uleiul de masline intr-o oala mare. Adaugati ceapa si usturoiul si lasati-le sa se inabuse pana cand devin aurii si moi. Adaugati spanacul si lasati-l sa se inabuse pana cand se inmoaie si isi reduce volumul. Adaugati supa de legume si lasati amestecul sa fiarba timp de 10-15…
- Pască fara aluat, Rețetă Simplă Retetă simplă și delicioasă pentru Pască fara aluat: Ingrediente: 500 g brânză de vaci 4 ouă 100 g zahăr 100 g stafide 1 lingură de făină 1 linguriță de praf de copt 1 linguriță de esență de vanilie coajă de lămâie sau portocală unt pentru uns forma Instrucțiuni : Se amestecă brânza de vaci cu zahărul și ouăle. Se adaugă făina, praful de copt, esența de vanilie și coaja de lămâie sau portocală. Se amestecă bine. Se adaugă stafidele și se amestecă din nou. Se unge o formă de copt cu unt. Se toarnă compoziția în formă și se nivelează.…
- Copănele la cuptor, Rețetă Simplă Retetă simplă și delicioasă pentru Copănele la cuptor: Ingrediente: 1 kg de copănele de pui 1 linguriță de sare 1 linguriță de piper negru proaspăt măcinat 2 linguri de ulei de măsline 2 căței de usturoi, zdrobiți Sucul de la o jumătate de lămâie O lingură de cimbru uscat O lingură de rozmarin uscat Instrucțiuni : Preîncălziți cuptorul la 200 de grade Celsius. Spălați și curățați copănelele de pui, eliminând excesul de grăsime și piele. Uscați-le bine cu ajutorul unor șervețele de hârtie. Amestecați sarea și piperul într-un bol și ungeți fiecare copănel cu această combinație. Puneți copănelele într-o tavă…
- Pizza rețetă rapidă, Rețetă Simplă Retetă simplă și delicioasă pentru Pizza rețetă rapidă: Ingrediente: 1 foaie de aluat pentru pizza (găsită la supermarket) 1/2 cană sos de roșii 1 cană brânză mozzarella rasă 1/4 cană parmezan ras Topping-uri opționale (ex: ciuperci, ardei, ceapă, șuncă, măsline, etc.) Instrucțiuni : Preîncălziți cuptorul la 220°C. Puneți foaia de aluat pe o tavă de copt și întindeți sosul de roșii în strat uniform peste aluat. Adăugați brânza mozzarella rasă și orice topping-uri doriți. Presărați parmezanul ras deasupra și puneți tava în cuptor. Coaceți timp de 10-12 minute sau până când crusta este aurie și crocantă și brânza topită. Scoateți…
- Supă crema de dovleac, Rețetă Simplă Retetă simplă și delicioasă pentru Supă crema de dovleac: Ingrediente: 1 dovleac mic sau jumătate dintr-un dovleac mai mare, curățat de semințe și tăiat cuburi 1 ceapă medie, tăiată mărunt 3 căței de usturoi, tăiați mărunt 4 căni de supă de pui sau supă de legume (sau suficientă pentru a acoperi dovleacul) 1 linguriță de busuioc uscat 1 linguriță de cimbru uscat 1/4 linguriță de piper negru măcinat 1/2 cană de smântână 2 linguri de ulei de măsline Sare după gust Instrucțiuni : Într-o oală mare, încălziți uleiul de măsline la foc mediu. Adăugați ceapa și usturoiul și căliți timp…
- Paste cu piept de pui, Rețetă Simplă Retetă simplă și delicioasă pentru Paste cu piept de pui: Ingrediente: 300g de paste (preferabil tagliatelle sau penne) 2 piepturi de pui tăiate cuburi 3 căței de usturoi tocați mărunt 1 ceapă tocată 1 ardei gras tocat cuburi 2 roșii tocate cuburi 1 lingură de ulei de măsline sare și piper după gust 1 linguriță de busuioc uscat 50g de parmezan ras pentru servit Instrucțiuni : Începeți prin a pregăti pastele, urmând instrucțiunile de pe ambalaj. În timp ce pastele fierb, pregătiți sosul. Încingeți uleiul de măsline într-o tigaie mare. Adăugați pieptul de pui și gătiți până se rumenește pe…
- Paste cu creveți, Rețetă Simplă Retetă simplă și delicioasă pentru Paste cu creveți: Ingrediente: 400 g de paste (linguine, spaghetti sau tagliatelle) 500 g de creveți curățați 4 căței de usturoi 1 ardei iute 2 linguri de ulei de măsline 2 linguri de unt 1 cană de vin alb 1 cană de suc de roșii sare și piper negru proaspăt măcinat pătrunjel proaspăt Instrucțiuni : Pentru a pregăti această rețetă, începe prin a fierbe pastele într-o oală cu apă sărată, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. În timp ce pastele se fierb, curăță creveții și toacă usturoiul și ardeiul iute. Pune o tigaie mare la încins…
- Pizza rețetă blat subtire, Rețetă Simplă Retetă simplă și delicioasă pentru Pizza rețetă blat subtire: Ingrediente: 2 1/4 cani de făină 1/4 cană de mălai 1 lingură de zahăr 2 linguri de ulei de măsline 1 linguriță de sare 1 pachet de drojdie uscată (7 grame) 3/4 cană de apă călduță Instrucțiuni : Într-un castron mare, amestecați făina, mălaiul, zahărul și sarea. Faceți o adâncitură în mijlocul amestecului uscat și adăugați uleiul de măsline și drojdia uscată. Adăugați apă călduță treptat, amestecând cu o lingură sau cu mâinile până când se formează un aluat elastic și moale. Adăugați apă în plus, dacă este nevoie. Acoperiți castronul…
Va multumim pentru vizionarea postarii [page_title]