Iată o rețetă pentru cartofi copți:

Ingrediente:

  • 4-6 cartofi medii
  • sare
  • piper negru proaspăt măcinat
  • ulei de măsline

Instrucțiuni:

  1. Încălziți cuptorul la 200°C.
  2. Spălați cartofii și tăiați-i în felii subțiri sau cuburi.
  3. Transferați cartofii într-un bol mare și amestecați cu ulei de măsline, sare și piper.
  4. Așezați cartofii pe o tavă de copt acoperită cu hârtie de copt sau unsă cu ulei.
  5. Coaceți cartofii timp de 25-30 de minute, sau până când devin aurii și crocante.
  6. Scoateți din cuptor și serviți imediat.

Cartofii copți sunt o delicioasă garnitură care poate fi servită la orice masă. Sunt ușor de făcut și pot fi personalizați cu diferite condimente și mirodenii pentru a se potrivi cu gusturile tale. În plus, cartofii copți sunt un mod sănătos de a consuma carbohidrați, deoarece conțin amidon rezistent, care poate ajuta la menținerea nivelurilor sănătoase ale zahărului din sânge.

Pentru a prepara cartofii copți, începeți prin curățarea cartofilor și tăierea lor în felii sau cuburi. Este important să îi curățați bine, deoarece pielea poate conține pesticide sau alte substanțe nocive. Dacă doriți, puteți lăsa pielea pe cartof, deoarece acest lucru poate adăuga textură și un plus de nutrienți.

După ce ați tăiat cartofii, puneți-i într-un bol mare și adăugați ulei de măsline, sare și piper. Amestecați bine pentru a asigura că toți cartofii sunt acoperiți uniform. Dacă doriți, puteți adăuga și alte condimente precum rozmarin, busuioc sau ierburi provențale pentru a adăuga un plus de aromă.

Următorul pas este să așezați cartofii pe o tavă de copt acoperită cu hârtie de copt sau unsă cu ulei. Este important să îi așezați fără a se suprapune, astfel încât fiecare bucată să poată fi coaptă uniform. Dacă doriți, puteți adăuga și ulei sau unt în timpul coacerii pentru a obține un aspect crocant și aurit.

Coaceți cartofii în cuptor preîncălzit la 200°C timp de 25-30 de minute, sau până când devin aurii și crocante. Verificați-i din când în când pentru a vă asigura că nu se ard și amesteca ți-i cu o spatulă pentru a asigura o coacere uniformă. Când sunt gata, scoateți tava din cuptor și lăsați cartofii să se răcească puțin înainte de a le servi.

Cartofii copți sunt o garnitură versatilă care poate fi servită cu o varietate de alte alimente. Sunt perfecti alături de carne de pui, carne de vită sau pește, sau pot fi serviți ca o gustare independentă cu un dip sau sos de acompaniament. De asemenea, pot fi adăugați la salate pentru un plus de savoare și textură.

În concluzie, cartofii copți sunt o rețetă ușoară, sănătoasă și delicioasă care poate fi pregătită în doar câteva minute. Personalizați-i cu condimentele preferate și serviți-i cu alte alimente pentru o masă completă și gustoasă.

Poftă bună!