CARNE DE ALUNIȚĂ, Rețetă Simplă
Introducere
Astăzi vom vorbi despre o rețetă delicioasă și ușor de preparat, numită CARNE DE ALUNIȚĂ. Această rețetă este perfectă pentru iubitorii de carne și reprezintă o combinație savuroasă între bucățelele de carne și gustul special al alunițelor. Este o rețetă perfectă pentru o cină în familie sau pentru a impresiona invitații la o masă specială. Vom vedea mai jos care sunt ingredientele necesare, modul de preparare și concluzia despre această rețetă delicioasă.
Ingrediente necesare pentru rețeta de CARNE DE ALUNIȚĂ
Pentru a prepara această rețetă simplă de CARNE DE ALUNIȚĂ, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:
- 500 de grame de carne de porc (de preferat pulpa sau ceafă)
- 100 de grame de alunițe (proaspete sau uscate)
- 2 căței de usturoi
- 2 linguri de ulei de măsline
- Sare și piper după gust
Mod de preparare al rețetei CARNE DE ALUNIȚĂ
-
Începeți prin pregătirea ingredientelor. Spălați carnea de porc și tăiați-o în bucăți potrivite pentru gătit. Alunițele proaspete trebuie curățate de coajă și apoi tăiate în jumătăți. Dacă utilizați alunițe uscate, puteți sări peste acest pas.
-
Încingeți uleiul de măsline într-o tigaie adâncă și adăugați cățeii de usturoi mărunțiți. Lăsați usturoiul să se călească ușor, apoi adăugați bucățile de carne de porc în tigaie.
-
Gătiți carnea până se rumenește frumos pe toate părțile. Asigurați-vă că este gătită complet în interior, fără a fi prea uscată. Dacă este necesar, adăugați puțină apă pentru a o ajuta să se frăgezească.
-
După ce carnea este gătită, adăugați alunițele în tigaie și amestecați bine. Lăsați-le să se încălzească timp de câteva minute, astfel încât să devină mai moi și să elibereze aroma lor caracteristică.
-
Condimentați cu sare și piper după gust și amestecați din nou. Lăsați toate ingredientele să se combine bine și să se îmbine aromele. Carnea de aluniță este gata de servit!
Concluzie despre rețeta de CARNE DE ALUNIȚĂ
Rețeta de CARNE DE ALUNIȚĂ este una simplă și delicioasă, potrivită pentru orice ocazie. Gustul său special, dat de combinația între carnea de porc și alunițe, va impresiona cu siguranță invitații la masa voastră. Este o rețetă versatilă, pe care o puteți servi alături de garnituri precum cartofi prăjiți sau orez. Savurați această delicatesă culinară alături de cei dragi și bucurați-vă de momentele petrecute împreună în timp ce savurați un preparat gustos și reconfortant.
Post Views: 18
Related Posts:
- Rețetă de pizza simplă, Rețetă Simplă Retetă simplă și delicioasă pentru Rețetă de pizza simplă: Ingrediente: 1 aluat de pizza (poți găsi la supermarket sau poți face aluatul acasă) sos de roșii (sau sos de pizza) 150g mozzarella rasă 1/2 ceapă roșie tăiată subțire 100g ciuperci tăiate felii 50g șuncă tăiată felii 1 linguriță oregano uscat 1 linguriță ulei de măsline Instrucțiuni : Preîncălzește cuptorul la 220°C. Pune aluatul pe o foaie de copt și întinde-l într-o formă rotundă. Pune sosul de roșii peste aluat și întinde-l uniform. Adaugă mozzarella rasă peste sos. Adaugă ceapa roșie, ciupercile și șunca. Presară oregano uscat pe deasupra. Stropiți cu…
- Rețetă pizza pufoasa, Rețetă Simplă Retetă simplă și delicioasă pentru Rețetă pizza pufoasa: Ingrediente: 500g făină 1 linguriță de sare 1 plic de drojdie uscată (7g) 300ml apă caldă 2 linguri de ulei de măsline sos de roșii mozzarella rasă alte ingrediente preferate pentru umplere (ex. șuncă, ciuperci, ardei, ceapă, măsline etc.) Instrucțiuni : Încălziți cuptorul la 200°C. Într-un bol mare, amestecați făina și sarea. Adăugați drojdia și amestecați bine. Într-un alt bol, amestecați apa caldă cu uleiul de măsline. Adăugați amestecul de apă și ulei în bolul cu făină și amestecați cu o lingură de lemn până se formează un aluat omogen. Transferați aluatul…
- Paste cu piept de pui, Rețetă Simplă Retetă simplă și delicioasă pentru Paste cu piept de pui: Ingrediente: 300g de paste (preferabil tagliatelle sau penne) 2 piepturi de pui tăiate cuburi 3 căței de usturoi tocați mărunt 1 ceapă tocată 1 ardei gras tocat cuburi 2 roșii tocate cuburi 1 lingură de ulei de măsline sare și piper după gust 1 linguriță de busuioc uscat 50g de parmezan ras pentru servit Instrucțiuni : Începeți prin a pregăti pastele, urmând instrucțiunile de pe ambalaj. În timp ce pastele fierb, pregătiți sosul. Încingeți uleiul de măsline într-o tigaie mare. Adăugați pieptul de pui și gătiți până se rumenește pe…
- Pizza rețetă rapidă, Rețetă Simplă Retetă simplă și delicioasă pentru Pizza rețetă rapidă: Ingrediente: 1 foaie de aluat pentru pizza (găsită la supermarket) 1/2 cană sos de roșii 1 cană brânză mozzarella rasă 1/4 cană parmezan ras Topping-uri opționale (ex: ciuperci, ardei, ceapă, șuncă, măsline, etc.) Instrucțiuni : Preîncălziți cuptorul la 220°C. Puneți foaia de aluat pe o tavă de copt și întindeți sosul de roșii în strat uniform peste aluat. Adăugați brânza mozzarella rasă și orice topping-uri doriți. Presărați parmezanul ras deasupra și puneți tava în cuptor. Coaceți timp de 10-12 minute sau până când crusta este aurie și crocantă și brânza topită. Scoateți…
- Pască fara aluat, Rețetă Simplă Retetă simplă și delicioasă pentru Pască fara aluat: Ingrediente: 500 g brânză de vaci 4 ouă 100 g zahăr 100 g stafide 1 lingură de făină 1 linguriță de praf de copt 1 linguriță de esență de vanilie coajă de lămâie sau portocală unt pentru uns forma Instrucțiuni : Se amestecă brânza de vaci cu zahărul și ouăle. Se adaugă făina, praful de copt, esența de vanilie și coaja de lămâie sau portocală. Se amestecă bine. Se adaugă stafidele și se amestecă din nou. Se unge o formă de copt cu unt. Se toarnă compoziția în formă și se nivelează.…
- Paste cu creveți, Rețetă Simplă Retetă simplă și delicioasă pentru Paste cu creveți: Ingrediente: 400 g de paste (linguine, spaghetti sau tagliatelle) 500 g de creveți curățați 4 căței de usturoi 1 ardei iute 2 linguri de ulei de măsline 2 linguri de unt 1 cană de vin alb 1 cană de suc de roșii sare și piper negru proaspăt măcinat pătrunjel proaspăt Instrucțiuni : Pentru a pregăti această rețetă, începe prin a fierbe pastele într-o oală cu apă sărată, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. În timp ce pastele se fierb, curăță creveții și toacă usturoiul și ardeiul iute. Pune o tigaie mare la încins…
- Reteta de aluniță de pui, Simplă și Rapidă Reteta de aluniță de pui, simplă și rapidă, este o variantă delicioasă și sățioasă pentru masa de prânz sau cină. Pentru a o prepara, veți avea nevoie de piept de pui, ulei de măsline, ceapă, usturoi, smântână, suc de lămâie, sare și piper. Într-o tigaie încinsă, se prăjește pieptul de pui tăiat cubulețe, până se rumenește. Se adaugă ceapa și usturoiul tocate mărunt și se lasă să se călească până devin aurii. Se adaugă smântâna și sucul de lămâie, se condimentează cu sare și piper, și se lasă să fiarbă până sosul se îngroașă. La final, se pot adăuga verdeață…
- Rețetă pizză italiană, Rețetă Simpl Retetă simplă și delicioasă pentru Rețetă pizză italiană: Ingrediente: 500g făină 300ml apă călduță 7g drojdie uscată 1 linguriță de sare 2 linguri de ulei de măsline sos de roșii mozzarella topping-uri după preferință (ex. ciuperci, ardei, șuncă, măsline, etc.) Instrucțiuni : Pentru prepararea aluatului, amestecați făina și sarea într-un bol mare. Adăugați drojdia și amestecați ușor. Faceți o adâncitură în mijlocul amestecului și adăugați uleiul și apa călduță. Amestecați cu o lingură de lemn sau cu mâinile până se formează un aluat omogen. Puneți aluatul pe o suprafață de lucru presărată cu făină și frământați timp de 5-10 minute…
- Pizza rețetă blat subtire, Rețetă Simplă Retetă simplă și delicioasă pentru Pizza rețetă blat subtire: Ingrediente: 2 1/4 cani de făină 1/4 cană de mălai 1 lingură de zahăr 2 linguri de ulei de măsline 1 linguriță de sare 1 pachet de drojdie uscată (7 grame) 3/4 cană de apă călduță Instrucțiuni : Într-un castron mare, amestecați făina, mălaiul, zahărul și sarea. Faceți o adâncitură în mijlocul amestecului uscat și adăugați uleiul de măsline și drojdia uscată. Adăugați apă călduță treptat, amestecând cu o lingură sau cu mâinile până când se formează un aluat elastic și moale. Adăugați apă în plus, dacă este nevoie. Acoperiți castronul…
- MANCARE DE ROSII, Rețetă Simplă Mâncarea de roșii este un preparat culinar simplu și delicios, perfect pentru aprofundarea gustului irezistibil al acestui fruct minunat. Pentru a pregăti această rețetă, vei avea nevoie de câteva ingrediente de bază: roșii coapte și zemoase, ceapă, usturoi, ulei de măsline, sare și piper. Începe prin a curăța și a toca ceapa și usturoiul fin. Într-o tigaie adâncă, încinge puțin ulei de măsline și adaugă ceapa și usturoiul tocate, lăsându-le să se călească până devin aurii și aromate. În timp ce se călesc ceapa și usturoiul, toacă roșiile în cubulețe mici, înlăturând semințele. Adaugă apoi roșiile în tigaie și lasă-le…
Va multumim pentru vizionarea postarii [page_title]