CARNE AFUMATA LA CUPTOR, Rețetă Simplă

CARNE AFUMATĂ LA CUPTOR, Rețetă Simplă

Ingrediente necesare pentru CARNE AFUMATĂ LA CUPTOR

  • 1 kg de carne de porc (pulpa sau muschi)
  • 2 linguri de boia dulce
  • 1 lingura de boia iute
  • 1 lingura de sare
  • 1 lingurita de piper
  • 4 catei de usturoi
  • 2 linguri de ulei

Mod de preparare CARNE AFUMATĂ LA CUPTOR

Pentru început, pregătim ingredientele necesare. Carnea de porc se spală și se taie în bucăți potrivite. Usturoiul se curăță și se toacă mărunt. Într-un bol, amestecăm boiaua dulce, boiaua iute, sarea, piperul, usturoiul și uleiul. Acest amestec se pune peste bucățile de carne și se amestecă bine, astfel încât toate ingredientele să se înglobeze în carne. Lăsăm carnea să se marineze timp de cel puțin 2 ore, pentru a se înmuia și a se aroma.

Încălzim cuptorul la temperatura de 180 de grade Celsius. Într-o tavă, așezăm bucățile de carne și le introducem în cuptor. Carnea se lasă la copt timp de aproximativ 1 oră și jumătate, până când devine fragedă și rumenă. Pe parcursul coacerii, avem grijă să întoarcem carnea din când în când, pentru a se rumeni uniform.

După ce carnea este gata, o scoatem din cuptor și o lăsăm să se odihnească timp de câteva minute. Apoi, o putem taia felii și o putem servi alături de diverse garnituri, precum cartofi prăjiți, piure de cartofi sau legume la grătar. Această rețetă simplă de carne afumată la cuptor este perfectă pentru o masă de weekend sau pentru o cină în familie.

Concluzie despre rețeta CARNE AFUMATĂ LA CUPTOR

Carnea afumată la cuptor este o rețetă simplă și delicioasă, potrivită oricărui gurmand. Prin tehnica de afumare la cuptor, carnea capătă o aromă intensă și o textură fragedă. Ingrediente precum boiaua dulce, boiaua iute și usturoiul completează perfect gustul sărat și piperat al cărnii de porc. Această rețetă poate fi adaptată și personalizată în funcție de preferințele fiecăruia, adăugând sau eliminând anumite condimente. Carnea afumată la cuptor poate fi servită alături de diferite garnituri sau poate fi folosită în diverse feluri de mâncare, precum sandvișuri sau salate. Indiferent de modul în care o preparăm, carne afumată la cuptor va fi întotdeauna o opțiune apetisantă și savuroasă.

Va multumim pentru vizionarea postarii [page_title]