Ingrediente:

 • 1 kg carne de porc
 • 200 g sare grunjoasă
 • 100 g zahăr
 • 2-3 linguri piper negru macinat
 • 2 linguri boia dulce de ardei
 • 2 linguri paprika
 • 2 căței usturoi
 • 2 linguri condimente pentru cârnați (opțional)
 • tuburi pentru embalare (opțional)

Instructiuni:

 1. Amestecați carnea de porc cu sare, zahăr, piper negru, boia dulce de ardei, paprika, usturoi și condimentele pentru cârnați dacă se dorește.
 2. Lasați amestecul să stea într-un loc răcoros timp de 12-24 de ore pentru a se marina.
 3. Rulați fiecare porție de carne în formă de cârnat și legați cu ata alimentară sau folosiți un tub special pentru embalare.
 4. Puneți cârnații într-o tavă și așezați-i într-un cuptor preîncălzit la 150°C timp de 2-3 ore, sau până când sunt cojiți și rumeni.
 5. Scoateți cârnații din cuptor și lăsați-i să se răcească.
 6. Puteți să-i consumați imediat sau să-i păstrați în frigider pentru mai târziu.

Această rețetă de cârnați proaspeți este simplă și poate fi personalizată prin adăugarea altor mirodenii sau condimente după preferințe. Este o alegere excelentă pentru o masă de familie sau o gustare rapidă.

Cârnații proaspeți sunt o delicatesă tradițională a zonei sud-estice a Europei. Sunt făcuți din carne de porc macinată, sare, zahăr și mirodenii, și sunt adesea folosiți ca ingredient pentru sandwich-uri sau ca garnitură pentru paste, orez sau cartofi.

Înainte de a începe să pregătiți cârnații, asigurați-vă că aveți toate ingredientele necesare și echipamentul adecvat. Este important să utilizați o carne de porc de calitate, pentru a obține un gust bun. De asemenea, aveți nevoie de sare grunjoasă, zahăr, piper negru, boia dulce de ardei, paprika, usturoi și tuburi pentru embalare (dacă doriți să-i pregătiți în acest fel).

După ce ați amestecat carnea cu sare, zahăr, piper negru, boia dulce de ardei, paprika, usturoi și alte condimente, lăsați-o să stea timp de 12-24 de ore într-un loc răcoros pentru a se marina. Acest lucru va permite mirodeniilor să se infuzeze în carne, dându-i un gust puternic și savuros.

După ce au stat la marinat, rulați carnea în formă de cârnat și legați-i cu ata alimentară sau folosiți un tub special pentru embalare. Așezați-i într-o tavă și puneți-i în cuptor timp de 2-3 ore la 150°C sau până când sunt cojiți și rumeni. Scoateți-i din cuptor și lăsați-i să se răcească înainte de a-i consuma sau de a-i păstra în frigider pentru mai târziu.

Cârnații proaspeți pot fi personalizați prin adăugarea altor mirodenii sau condimente după preferințe. Sunt o alegere excelentă pentru masa de familie sau pentru o gustare rapidă. Îi puteți servi cu paine proaspătă, salat

De asemenea, puteți adăuga cârnații proaspeți la o supă sau la un gulas pentru a le oferi un gust mai intens.

Cârnații proaspeți sunt de asemenea o alegere populară pentru picnic sau pentru drumetii. Puteți să-i luați cu dvs. într-un pachet de prânz, împreună cu o salată și o băutură, pentru a avea o masă sănătoasă și gustoasă în timp ce vă bucurați de activitățile alese.

În concluzie, cârnații proaspeți sunt o opțiune versatilă și savuroasă pentru masa de prânz sau cina. Îi puteți pregăti într-un mod ușor și rapid, iar gustul lor unic îi face să fie o alegere perfectă pentru toți cei care iubesc carnea proaspătă și savuroasă.

Poftă bună!

Va multumim pentru vizionarea postarii [page_title]